Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteåexperten om Broadhurst: "Brynäsfansen ska inte hoppas på för mycket"

/
  • Terry Broadhurst firar ett mål i Skellefteåtröjan mot sitt nya lag, Brynäs.

13 poäng på 38 matcher blev det i Skellefteåtröjan för Terry Broadhurst.
Nu ska han försöka förbättra det facit i Brynäs, men Norrans reporter Arvid Marklund tycker inte fansen ska ha för höga förväntningar på nyförvärvet.
– Brynäsfansen ska inte hoppas på för mycket, säger han.

Annons

Under onsdagseftermiddagen blev det klart att amerikanen Terry Broadhurst byter klubbadress. 27-åringen flyttar 60 mil söderut, från Skellefteå till Brynäs, och avslutar säsongen i Gävlelaget.

Där ska Broadhurst, som hade höga förväntningar på sig inför säsongen, försöka komma i gång med poängproduktionen. Men enligt Norrans reporter Arvid Marklund, som följer Skellefteå dagligen, kommer Broadhurst inte bli en direkt succé för Stefan Bengtzéns lagbygge.

– Jag har svårt att se att han kommer bli någon framträdande spelare i Brynäs. Men det finns en chans att det blir jättebra, att det fungerar klockrent mellan han och Brynäs. Sådant har man sett tidigare med spelare som flyttar till ett nytt lag och blir en ny spelare. Han kan få det att stämma, men Brynäsfansen ska inte hoppas på för mycket.

Är det en bredd- eller spetsspelare Brynäs får enligt dig?

– Av det han visat i Skellefteå så skulle jag säga breddspelare. Det är ingen toppspelare.

Hur är han som person utanför rinken då?

– Han verkar en hyvens kille som ger allt för laget. I varje intervju har han sagt att han trivs bra i Skellefteå, men han har varit besviken på sig själv att han inte fått spelet att stämma. Han har floppat i Skellefteå, för han förväntades vara en poängspelare, och flera juniorer har ju gått om honom under säsongen.

LÄS MER: Brynäs värvar från Skellefteå – tack vare fansen

Brynäs använde fansens insamlade pengar nu när Terry Broadhurst plockades från Skellefteå. Något som delat Brynässupportrarna i två läger.

Arvid Marklund är dock säker på att Broadhurst inte rensar Brynäs plånbok.

– Vad jag hört är det ingen dyr spelare, inte alls. Han var en liten chansning i Skellefteå ändå, men han förväntades samtidigt vara en offensiv tillgång som skulle spela mycket powerplay vilket han fick göra hela första halvan av säsongen egentligen. Men det funkade inte. Han har varit okej i vissa matcher, men annars väldigt osynlig, säger Marklund som tycker att Broadhurst har egenskaperna som krävs för att etablera sig som en poängspelare i SHL.

– Han är snabb, teknisk och har ett hyfsat spelsinne men han har inte fått ut något av det i Skellefteå. Om han lyckas i Brynäs återstår att se. Han lär få spela PP och kommer nog få en offensiv roll, tror jag. Han påminner faktiskt lite om tidigare Skellefteåspelaren Anders Söderberg. Han är liten och teknisk. Han är inte lika spetsig som Söderberg, men det finns likheter.

LÄS MER: Brynäsfansens reaktioner efter Broadhurst-värvningen: "Man känner sig lurad"

LÄS MER: Berglund om Brynäs nyförvärv: "Han är ju inte i Sakari Salminens prisklass"

Mer läsning

Annons