Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen ger tummen upp

/

Thomas "Bulan" Berglund och Petter Nilsson är på god väg att föra Brynäs till Play In.
Sportchefen Stefan Bengtzén ger tränarna tummen upp – men avvaktar med nytt kontraktsförslag.
– Vi tar det när vi är färdiga med säsongen, säger Bengtzén inför kvällens hemmamöte med Växjö.

Annons

Efter 2–7-förnedringen hemma mot Skellefteå i mitten på januari var tålamodet slut.

Tommy Jonsson och hans assistenter Andreas Dackell och Ove Molin sparkades – och in kom tidigare Luleåtränarna Thomas "Bulan" Berglund och Petter Nilsson, som skrev på ett kontrakt för resten av säsongen.

Nu har duon lett Brynäs i de 13 senaste omgångarna, som har resulterat i 14 poäng.

– Utan att vara någon gnällspik kan jag väl säga att vi har fått lite dåligt betalt. Vi hade förtjänat fem-sex poäng till utifrån hur vi har presterat ute på isen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Han trivs med tränarduon, men väljer att avvakta att diskutera en förlängning.

– Vi trivs med dom och känslan jag får är att dom också är nöjda. Det är bra för mig att veta och så här långt känns det positivt. Men vi väntar med att prata om nästa säsong, vi tar det när vi är färdiga med säsongen, säger Bengtzén.

Hur tycker du att laget har utvecklats sedan "Bulan" och Petter tog över?

– Generellt sett fick vi en förändring i gruppen och det behövde vi. Vi har mått bra av förändringen, samtidigt som jag vill vara noga med att säga att vi hade kompetenta tränare även tidigare. Vi kände att vi hade kört fast och därför behövde ny energi och nya röster.

– Nu spelar vi lite annorlunda, det är mer Luleålik hockey. Vi sätter högre press över större delen av banan, vi ligger närmare motståndarna, åker mer skridskor och är aggressivare. Det har varit positivt, även om vi hade varit värda lite fler poäng.

"Bulan" själv vill inte prata särskilt mycket om vad som kommer att hända efter den här säsongen.

– Det känns mest fair att avvakta med det. Men jag och Petter har haft en bra känsla sedan vi kom hit. Vi har blivit vänligt bemötta överallt och fått bra gensvar på vårt spel. Nu ska vi se till att höja vår nivå ytterligare, säger Thomas "Bulan" Berglund.

I kväll väntar Växjö hemma i Gavlerinken – laget som stod för motståndet när "Bulan" och Petter Nilsson tog plats i Brynäsbåset för första gången i samband med match den 23 januari.

– Det känns bättre och bättre och de fyra senaste matcherna har varit riktigt bra. Sett till spel, puckinnehav och chanser tycker jag att vi borde ha vunnit alla fyra, säger "Bulan".

Stefan Bengtzén:

– Hemma mot Färjestad blev vi rånade på tre poäng. Vi hade riktigt bra lägen i första och andra perioden, men det handlar om att göra mål också.

Med tre omgångar kvar att spela parkerar Brynäs på en Play In-plats och sportchefen konstaterar:

– Där kommer det att vara obehagligt för många att möta oss. Men vi ska ta oss dit först.

Mer läsning

Annons