Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark forcering räckte inte för Modo

/
  • Modo Hockey räckte inte till, även fast man avslutade matchen med två snabba mål.
  • Maxim Lapierre gjorde ett av Modos mål i förlustmatchen mot Brynäs.

Tung start, stark vändning, men det blev ändå förlust hemma mot Brynäs i Fjällräven Center.
– Brynäs skapar mycket klarare chanser än oss, med skott i slotten och öppnare lägen överlag, säger en besviken Emil Pettersson efter matchen till C More.

Annons

Som så många gånger tidigare den här säsongen fick Modo en blytung start i matchen mot Brynäs hemma i Fjällräven Center. Drygt fem minuter in i matchen satte Oskar Lindblom 0-1 för gästerna efter en underlig sargstuds. Efter fortsatt hård press av Brynäs styrde sedan Jesper Ollas in 0-2.

Modo fick möjligheten att reducera i power play men lyckades inte skapa några heta målchanser där heller, och forstätter att ha problem i numerärt överläge. Efter en fantastisk passning av backen Emil Djuse lyckades däremot Bobby Butler överlista Brynäsmålvakten Felix Sandström och få in ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget i slutminuten av perioden.

Chanserna flödade därefter åt båda håll i andra perioden, med ett litet spelövertag för Modo. Ett mål hängde i luften men det blev Brynäs som fick utdelning efter att målskytten Oskar Lindblom serverat Greg Scott som lyckades peta in pucken mellan benen på Reideborn. Detta med enbart 34 sekunder kvar av perioden.

Brynäs såg sen ut att punktera matchen när deras förstaformation återigen skrev in sig i målprotokollet i matchens sista period – denna gång genom Anton Rödin. Men Modo kom igen och skapade en dramatisk avslutning på matchen efter att såväl Victor Olofsson och Maxim Lapierre reducerat för hemmalaget till 3-4. Men närmare än så kom aldrig Modo. Brynäs lyckades hålla undan och ta tre poäng.

– Brynäs skapar mycket klarare chanser än oss, med skott i slotten och öppnare lägen överlag. Det känns inte som vi får något flyt i spelet utan vi har mest halvchanser. Vi måste börja komma in mer i slottet och få mer avslut mellan taggarna. Det känner jag för egen del också, säger Emil Pettersson till C More.

Varför vill det inte riktigt lossna för er formation?

– Om man visste det så, men riktigt så enkelt är det inte. Såklart är det alldeles för dåligt att vi bara har gjort ett mål på nio matcher på en hel formation. Vi får mycket istid nu också när vi har många skador. Det låter klyschigt kanske men vi måste helt enkelt få in mer puckar på kassen och gå hårdare på mål.

Nu får Petterssons Modo chans till snabb revansch redan på lördag. Då ställs Modo mot Malmö på bortaplan och där hoppas Modocentern att laget kan ta med sig spelet från tredje perioden.

– Det positiva idag var att vi kunde komma tillbaka i matchen även fast vi låg under med tre kassar, avslutar han.

Mer läsning

Annons