Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkbaums hyllning till Felix: "Lär mig mycket av honom"

/
  • Bernhard Starkbaum är klar för spel igen efter sitt skadebrejk – och att han fått skarp konkurrens av Felix Sandström gör honom ingenting.

Bernhard Starkbaum är spelklar igen – men har nu Felix Sandström att fajtas mot på allvar.
Då hyllar han sin konkurrent.
– Jag lär mig mycket av honom hela tiden, säger den österrikiske landslagsmålvakten.

Annons

Efter de två inledande matcherna råkade Brynäs förstemålvakt ut för en skada som gjorde att Felix Sandström fick hoppa in.

– Jag blev pååkt och fick en skada på underkroppen, men nu är jag okej igen, förklarar Bernhard Starkbaum efter onsdagsträningen.

När Felix Sandström fick chansen så tog han den verkligen, han storspelade både mot Djurgården och HV 71. Bernhard Starkbaum känner flåset i nacken nu – men det är inget som stör honom, tvärtom.

– Konkurrens är bra och får en att vara på tå. Felix har spelat jättebra och vi gör båda vårt bästa för att få spela. Det är som det ska vara.

Vad säger du om Felix?

– Jag lär mig mycket av honom hela tiden. Han är en tekniskt utvecklad målvakt och jag försöker snappa upp detaljer som jag kan använda i mitt eget spel. Ibland är det saker som funkar, ibland inte – man får testa sig fram. Samtidigt försöker jag dela med mig av saker till honom också.

Är det vanligt att två målvakter som konkurrerar om samma plats är så hjälpsamma mot varandra eller har du varit med om andra situationer där det inte varit lika kärvänligt?

– Min filosofi har alltid varit att man ska hjälpa och stötta varandra. Varken laget eller målvakterna tjänar på att det är på nåt annat sätt.

Inför bortamatcherna mot Linköping torsdag och Rögle lördag kommer Brynäs att låta sina båda målvakter stå varsin match. Det troligaste är att Sandström spelar mot Linköping och Starkbaum mot Rögle, men det kan förstås bli tvärtom om det bedöms lättare för unge Sandström att möta en av nykomlingarna på bortais än formstarka Linköping.

Bernhard Starkbaum säger att han är redo oavsett vilken match han får spela.

– Jag är född redo, konstaterar han med ett skratt, men säger också att en veckas träningsuppehåll är ganska långt för en målvakt.

– Men det känns som jag är ganska bra ikapp igen.

Starkbaum stannade kvar en bra stund och pepprades med skott medan Sandström klev av tidigare från träningen.

Tränaren Thomas "Bulan" Berglund är nöjd med att ha två högklassiga målvakter att välja mellan.

– Det behövs under en lång säsong, säger han.

SE ÄVEN: Matchguiden: Linköping–Brynäs 19.00

Mer läsning

Annons