Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolpe ut för Brynäs i Karlstad

/

Det skulle bli en jämn batalj in i det sista mellan Brynäs och Färjestad. Matchen var tuff – men Brynäs var inte tuffa nog att kunna besegra Färjestad i ett näst intill fullsatt Löfbergs Lila.
– Det blev en jämn match hela vägen. Vi får inte riktigt grepp på dem när de gör 3–2 och fick svårt att hinna ikapp. Men det blev en bra fight, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Annons

Det var två offensiva lag som möttes när Brynäs gästade Färjestad. Brynäs började mest aggressivt men Färjestadförsvaret med Justin Pogge i målet kunde stå emot. Färjestad växer in sig i spelet som blev intensivt med mycket heta känslor.

Bland annat åkte Anssi Salmela och Daniel Mannberg ut samtidigt när Brynäs redan spelar i numerärt underläge vilket tvingar till spel tre mot fem i en hel minut. Bernhard Starkbaum var dock på tårna och Brynäs lyckades hålla undan Färjestads anstormningar och den första perioden slutade mållöst.

Mittperioden skulle bli precis som den första. Heta känslor, mycket närkamper och hög intensitet perioden igenom. Dock skulle målen trilla in när John Persson gör sitt första mål i Färjestadtröjan. Brynäs svarar med Anton Rödin efter fint förarbete av Nick Johnson och Greg Scott i numerärt överläge. När den andra perioden var slut stod det 2–2 i matchen

– Vi får två mål I Power play. Tycker vi är slarviga i början, sedan kommer vi ner och fick mer skott på mål. Det är lite klängigt på isen från båda lagen. Vi är för dåliga på att hålla pucken. Det är jobbigt att åka och jaga hela tiden, säger Brynäs målskytt och lagkapten Anton Rödin till C-more efter den andra perioden.

I slutperioden gick benen tyngre för Brynäs efter att Färjestad får 3–2-målet. Det var Johan Olofssons första SHL-mål (68 spelade SHL-matcher) efter en bra passning av Martin Röymark. Brynäs försökte att kvittera, bland annat sköt Petr Vrana stolpe ut i slutminuterna. Det gick dock inte hela vägen och Brynäs fick känna sig besegrade.

Läs mer: Matchfakta och spelarbetygen från Karlstad

Mer läsning

Annons