Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstjärnan lämnar Brynäs

/

Brynäs stjärnkedja är ett minne blott.
Bill Sweatt har bestämt sig för att lämna klubben.
Nu börjar jakten på en ersättare.

Annons

Amerikanen hade kontrakt med Brynäs inför den kommande säsongen, men en option inskrivet i sitt kontrakt gjorde att han kunde bryta sitt avtal.

Det gjorde han i slutet på februari för att kunna förhandla till sig ett bättre avtal – och ha chansen att gå till en annan klubb.

Brynäs gav den 26-årige amerikanen ett nytt kontraktsförslag – men på måndagskvällen fick Brynäs sportchef beskedet.

– Han har valt att gå vidare i sin karriär. Vi har verkligen jobbat hårt för att han ska stanna i Brynäs, men det är så här det funkar i den här branschen, säger Stefan Bengtzén.

Har du fått någon förklaring om varför han lämnar?

– Jag kan inte se det på något annat sätt än att Bill har fått ett bättre avtal av en annan klubb med andra ekonomiska muskler.

– Vad jag har förstått så trivdes Bill väldigt bra i Gävle så givetvis känns det tråkigt att han inte blir kvar hos oss.

Vart Bill Sweatt kommer att hamna är ännu inte klart. Enligt tidningen Norran är Skellefteå mycket intresserade av den vindsnabbe forwarden som gjorde 41 (19+22) poäng den här säsongen.

Tillsammans med Anton Rödin och Greg Scott har han bildat en av SHL:s bästa kedjor. En kedja som gjorde 123 poäng tillsammans i SHL:s grundserie.

Nu ska amerikanen ersättas.

– Jag har hela tiden jobbat med att det kunde bli så här, så vi känner att vi ligger bra till ändå. Vi ska ha in en toppspelare som passar bra in tillsammans med Greg och Anton.

Samma spelartyp?

– Det behöver det inte vara. Jag är helt säker på att Bill inte är oersättlig. Vi ska nog kunna fylla den luckan på ett bra sätt. Vi får se vad vi får fram.

När Brynäs kommer att presentera sitt första nyförvärv vill inte Bengtzén gå in på, men säger så här:

– Tiden är för mig helt oviktig. Det gäller att vi hittar rätt. Det är fortfarande lång tid kvar tills vi drar igång igen. Bara för att andra lag gör klart med nya spelare behöver inte folk bli oroliga. Jag är positiv, säger sportchefen.

Brynäs har just nu tolv forwards, två målvakter och sju backar under kontrakt. Bengtzén jagar för tillfället två ytterforwards, en center och en back.

Bengtzén vill framför allt förstärka andrakedjan till den kommande säsongen.

– Vi har flera trådar ute, avslutar han.

Mer läsning

Annons