Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sudden death – redan innan slutspelet har börjat

Brynäs hade den där åttonde platsen i SHL, och hemmaplansfördel.
Ledning med 2–1, med ett sista-perioden-mål.
Perfekt. Härligt. Skönt.
Sedan...
SEDAN...

Annons

...inom loppet av 38 hånfulla sekunder föll Brynäs igenom isen, rätt ned på tiondeplatsen – och lyckades välja en svårare motståndare än nödvändigt.

2–1 blev 2–3 mot serietvåan Frölunda, och det såg onödigt ut, det kändes onödigt och det var onödigt – och nånstans är det lätt att få för sig att Brynäs skänkte bort slutspelet också.

Det såg ut att bli Örebro, med start hemma.

Det blev Djurgården, med start borta.

Spelar det någon roll? Tja, Djurgården har tolv poäng till i tabellen och har slagit Brynäs i tre av de fyra matcherna i seriespelet – och framför allt i de tre senaste. Och en tredje match hemma, det är pengar det.

Sedan det här också. Brynäs är inte direkt något vinnande lag, som nu ska slå om till vinna-eller-försvinna-hockey i slutspelet.

LÄS ÄVEN: Brynäs hittade en väg att förlora igen – och nu väntar Djurgården

Det här är kanske viktigare än slutplaceringen och slutspelsmotståndaren.

För var det något som Brynäs behövde den här sista kvällen under seriespelet så var det en seger. Det hade ju bara blivit en enda på de senaste nio matcherna.

Nu uppdatera vi den listan till tio.

Hu.

Detta med säsongens 52:a match där Brynäs hade Oskar Lindbloms 1–0 från första periodens sista sekunder – och sedan Marc Zanettis härliga 2–1 när sista perioden hade skenat iväg över halvvägs.

Där nånstans borde det ha tagit slut. Med en seger. Med en vinnarkänsla. Med en förhoppning.

Så mycket som det hade behövts.

Nu blev alltså en hyfsat stabil placering bland de fem-sex främsta till en slutlig tionde, när till slut både Örebro och HV71 slank förbi i slutomgången.

Det blev också Djurgården i åttondelsfinal, och o-m Brynäs skulle kliva förbi väntar den största stoppklossen i svensk hockey i en kvartsfinal: Skellefteå AIK. Alltid detta Skellefteå AIK.

TV: Det känns som om Brynäs skänkte bort hela slutspelet

Det var en match som svängde hit och dit, där Frölunda under några sekvenser visade på sin bestämdhet och skicklighet. Men där Brynäs också visade fart och fläkt, och en uppsjö av målmissar.

Spännade var det i alla fall.

Mer spännande än det såg ut på isen förresten.

För är det bara jag som hade velat haft en livetabell på storbilden, som ständigt visade läget när SHL tickade mot slutsignal i den 52:a omgången.

Det var ju där, också, som spänningen fanns – i den ständigt växlande sluttabellen.

Nu var Gavlerinken full av framåtlutande åskådare, som i sin smartphones försökte hänga med när Örebro och HV71 lekte kurragömma i tabellen.

Det finns säkert någon regel i SHL mot en så här publikvänlig produktion i en slutomgång av serien. Eller nån teknisk förklaring. Eller något annat.

Uselt levererat var det i alla fall.

Lika mycket som Brynäs var trist devalverat till slut.

LÄS ÄVEN: Så var spelarbetygen

Mer läsning

Annons