Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportrarna inför kvällens match: "Det är genetiskt att hålla på Brynäs"

/
  • Alltid laddade Brynässupportar, fr v: Anton Nyberg, Per Ekrud och Gabriel Quinones.

– I kväll blir det vinst med 4–2.
Det säger tre medlemmar i Brynäs Support Gävle inför matchen mot Skellefteå.

Annons

Brynäs IF har tre officiella supporterklubbar runt om i landet. Klubbar som ska göra bra PR för Brynäs och hjälpa till att fylla läktarna när laget spelar match. I Brynäs Support Gävle har omkring 400 medlemmar tagit till sig den uppgiften.

När Sporten möter klubbens ordförande Per Ekrud och styrelseledamöterna Gabriel Quinones och Anton Nyberg förklarar de varför just Brynäs är klubben de brinner för.

– Det är genetiskt. Vi ärvde kärleken till Brynäs från våra föräldrar. Så det finns egentligen inget annat alternativ. Vi har levt med Brynäs framgångar och motgångar sedan vi var små, säger de.

– Sedan är gemenskapen en viktig del. Du kan resa till vilken ort som helst i Sverige och hitta människor som älskar Brynäs.

För att visa sin kärlek till Brynäs lade supporterklubbens medlemmar ner ett stort arbete inför säsongens första hemmamatch.

– Vi jobbade omkring 1 000 timmar med att skapa ett spektakulärt Tifo. Det blev 297 kvm stort och alla från vuxna till barn var med och målade. Vad det exakt kom att kosta har jag inga direkta siffror på men i och med allt frivilligt arbete klarade vi det, säger Per Ekrud.

Något annat som supporterklubben jobbar med är att ordna resor till Brynäs bortamatcher.

– På torsdag den tredje december ordnar vi en bussresa till Stockholm och mötet mot Djurgården, berättar de. Vi erbjuder våra medlemmar bussresor och biljetter till bra priser vid sådana tillfällen. Ju fler som åker ju fler är vi på läktaren som kan bära fram Brynäs till nya segrar.

Per Ekrud berättar att supporterklubben har en öppen och givande dialog med Brynäs.

– Vi är en ganska ung organisation som är i en uppbyggnadsfas. Att skapa bra kontaktytor med Brynäs är viktigt. Att Johan Stark kom till Brynäs som klubbdirektör har betytt mycket positivt för oss.

Brynäs har spelat i några olika specialtröjor under hösten och de har höjts lite röster för att ta bort de klassiska oken för att få matchdressen snyggare.

– Nej, nej, säger trion med eftertryck. Inte en chans. Oken är en del av stoltheten. Dessutom har Brynäs i och med den nya reklamfria tröjan världens snyggaste matchdress. Det ska vi verkligen tacka sponsorerna för som insåg värdet av den tröjan.

De är glada över Brynäs fina säsongsinledning och anser att den har varit långt över förväntan. På frågan om vem de ser som den nyttigaste spelaren så här långt funderar de en stund innan de enas om Bernhard Starkbaum.

– Starky har en fantastisk högstanivå. Han har spelat på den nivån i flera matcher och räddat många poäng, säger de. Annars är de största positiva överraskningarna Jörgen Sundqvist och Jesper Ollas. Sunken har inte varit bättre på många år och Ollas kommer tillbaka efter en lång skada och bara äger isen. Men det är klart att Felix Sandström och även Jonathan Pudas överraskat positivt.

Inför dubbelmötena mot Skellefteå är de tvärsäkra i sina tips.

– I kväll blir det vinst hemma. 4–2 med sista målet i tom kasse. Lördagens bortamatch blir svårare. Men det blir roliga och spännande matcher för Skellefteå är ett bra lag som liknar Brynäs en del, avslutar de.

Mer läsning

Annons