Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportrarnas önskemål och varning till Brynäs: "Jag skulle bli jätteförvånad"

/
  • En ersättare till Ryan Gunderson hoppas Brynäs Support Gävle att Brynäs värvar.

En ny back väntas när som helst presenteras av Brynäs.
Får supportrarna bestämma blir det en offensiv PP-back.
– Ett lätt svar är en ersättare till Ryan Gunderson, som saknats sedan han drog och inte ersatts än, säger Anton Nyberg, styrelsemedlem i Brynäs Support Gävle.

Annons

Brynäs har varit på backjakt ända sedan Niclas Andersén valde att packa resväskan och testa vingarna på andra sidan Atlanten. Till en början var också Brynäs fåordiga kring värvningsarbetet, men förra veckan avslöjade Stefan Bengtzén, Brynäs sportchef, att en ny back är nära att presenteras.

– Vi är väldigt nära och är absolut inne i ett avslutande skede, sade Bengtzén då.

Brynäs nuvarande backuppsättning består till stora delar av unga, relativt orutinerade spelare som främst har sina styrkor i det defensiva spelet. Därför ser Brynäs Support Gävle gärna att klubben förstärker med en offensivt lagd back.

– Ett lätt svar är en ersättare till Ryan Gunderson, som saknats sedan han drog och inte ersatts än. Någon som Brynäs kan ställa på blålinjen, som skjuter handledare lika hårda som slagskotten. Vad jag förstått är det en sådan back som ska in också, säger Anton Nyberg som har svårt att se att Brynäs värvar en tuff, defensiv back.

– Jag skulle bli jätteförvånad, om Brynäs värvar en sheriff, en köttklump, som ska vara i egen zon och rensa. Det behövs inte och jag tror inte de värvar en sådan. Det lär bli en spelande back.

Finns det något drömnamn hos er supportrar?

– Nej, inte nu. Inför säsongen spekulerade man mycket, men nu har jag inte jättekoll på vilka namn som finns kvar. Jag hoppas bli positivt överraskad.

Tar vi en titt på Brynäs trupp finns inte direkt många åldermän. Endast tre spelare har nått 30-gränsen och snittåldern i laget är 24 år.

Talangen finns, och enligt Anton Nyberg kan det bli en rolig säsong för alla brynäsare om tränare Thomas Berglund kan få ut maxpotentialen i truppen.

– Det finns mycket potential och många kan blixtra till. Till exempel Marc Zanetti, backen, som inte värvats för att vara förstaback men kollar man på hans tidigare prestationer och videos på YouTube ser man att det finns potential. Han kan bli livsfarlig. Samma sak med Mannberg och Westerholms-bröderna. Det kan bli hur bra som helst om talangerna blommar ut. Får 'Bulan' ordning på det här från start kan det bli riktigt bra.

Är man som supporter nöjd med de värvningar Brynäs gjort?

– Klart att man hade sett lite fler profilvärvningar, men så är det alltid. En supporter är aldrig riktigt nöjd. Det hade varit om de hade värvat hem Bäckström.

Mer läsning

Annons