Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sweatt inför derbyt: "Nu är det crunch time"

/
  • Bill Sweatt och hans kollegor i förstakedjan matchades hårt mot Skellefteå. 25 minuters speltid är personligt rekord för amerikanen.

25 minuters speltid mot Skellefteå – Brynäs lever högt på sin förstakedja.
Och för Bill Sweatt var det personligt rekord.
– Ja, inte en chans att jag spelat så mycket nån gång förut, säger han inför ödesmatchen mot Leksand.

Annons

Vikten av torsdagens möte i Gavlerinken behöver inte poängteras, det är bara att titta på tabellen.

Och betydelsen av Brynäs förstakedja med Sweatt, Scott och Rödin behöver inte heller poängteras, det är bara att titta i poängligan. De ligger femma, sexa och elva totalt i SHL.

Mot Skellefteå drev de Brynäs till en sällsynt bortapoäng, och trion fick nästan 25 minuters speltid vardera. Det är mycket, speciellt som de snittar runt 19 minuter normalt.

– Det blev lite mycket. Men det var många power play i sista perioden, förlängning, och när vi tappade Alexander Lindgren fick de spela lite box play också. Normalt försöker vi undvika det, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund, som dock tror att hans stjärntrio klarar belastningen.

– Jo, det gör de. Power play är inte lika ansträngande.

Amerikanen Bill Sweatt gjorde två av Brynäs mål i matchen och är stensäker på att han inte lirat några 25 minuter i en match förut.

– No way. Jag har inte sett så många forwards göra det över huvud taget. Man är lite trött efter matchen såklart, men vi är redo att köra igen. Att vi möter Leksand, med den rivalitet som finns mellan lagen, är motivation nog.

– Men hela kedjan har spelat mycket under säsongen så vi har blivit vana vid det.

Ni har gjort 112 poäng tillsammans, förklaringen till det?

– Det finns en bra kemi mellan oss, och hur det kommer sig är jättesvårt att svara på.

Känner ni av trycket att ni måste producera, att ni måste bära laget?

– Nej, vårt fokus är att gå ut och jobba hårt i varje match så kommer chanserna dyka upp. Vi kan inte bli frustrerade om vi inte gör mål.

Hur ser du på Leksandsmatchen?

– Oerhört viktig såklart, med tanke på hur vi ligger till i tabellen. Tar vi tre poäng är vi förbi, men förlorar vi är inte säsongen slut för det, då finns det fortfarande nio omgångar kvar att hämta in poängen. Men nu är det "crunch time", vi har bara slutspelsmatcher kvar.

Gavlerinken är slutsåld för tredje gången den här säsongen, på onsdagseftermiddagen fanns det bara 150 ståplatsbiljetter kvar till försäljning. Matcherna mot Leksand är de enda som lockat över 7 000 åskådare när publiksnittet rasat från 5701 i fjol till 5003 i år.

– Publiken ger en extra boost, speciellt om vi får ett tidigt ledningsmål, då bärs man fram av energin. Men fansen har varit fantastiska hela säsongen, de har stöttat oss även om vi haft det tufft, säger Bill Sweatt.

Mer läsning

Annons