Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thuresson har längtat efter att möta Brynäs

/
  • Andreas Thuresson är tillbaka i Malmös bås. Han hade två säsonger i Brynäs där han blev en riktig profil. Nu möter han sitt gamla lag i SHL-premiären.
  • Andreas Thuresson

Under de två säsonger han spelade i Brynäs blev Andreas Thuresson en stor profil.
Nu är han tillbaka i Gävle för en SHL-premiär med sitt Malmö.
– Det har jag sett fram emot sedan det blev klart att vi skulle få Brynäs borta i första matchen. Det ska bli skitkul...

Annons

Han fyller 28 år senare i höst och är Malmö Redhawks kanske mest meriterade och hetaste nyförvärv. Efter nio år i exil från Skåne passade det nu bra att flytta hem till Malmö då laget tog steget upp.

– Jag hade två grymma år i Brynäs där jag lärde mig väldigt mycket och tiden i Gävle gav mig dessutom många nya vänner – och då inte bara inom ishockey. Jag har flera kompisar kvar där uppe som jag håller kontakten med.

Succén här var nästan omedelbar. Det första året spelade han med Calle Järnkrok och Elias Lindholm medan hans kamrater andra säsongen var Anton Rödin och Greg Scott.

– Det klickade direkt med Rödin och Scott och vi hade en grym kemi i den kedjan. Det var verkligen ett roligt år och det var då jag tog ytterligare ett steg och fick chansen i landslaget. Jag har Brynäs att tacka för mycket.

Efter åren i Brynäs flyttade han österut och tog chansen i KHL. Där hände det saker...

– Jag fick sparken, togs tillbaka och byttes sedan bort under samma säsong. Det var ett turbulent år som också var lärorikt och som jag inte skulle vilja vara utan. Men ett år räckte och när tjejen och jag ska bli föräldrar i vinter var det extra skönt att komma hem till Malmö.

Han får förstås ett stort ansvar i ett lag som precis som Brynäs av experterna tippas på undre halvan.

– Målsättningen är att bli ett etablerat SHL-lag i första hand. det tror jag att vi kan klara av. Det finns ett driv och go i laget även om det inte är så många med SHL-rutin. Jag har sett Brynäs resultat under försäsongen men vet annars inte så mycket om laget. Både vi och Brynäs är väl svårtippade.

Försäsongen gav sex segrar på nio matcher. Ett helt okej facit.

– Vi är nöjda så här långt. Visst har det varit lite upp och ner men i några matcher han vi haft väldigt många borta.

Det märks att Andreas ser fram emot premiären.

– Jag hoppas det blir mycket folk och lite drag kring matchen. Självklart är det väldigt speciellt att möta Brynäs och det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka.

Men så många tillfälligheter att heja på alla kompisar blir det inte.

– Nä, det är lite synd. Vi sover över i Uppsala och åker direkt efter matchen. Det hade varit kul att stanna kvar en stund. Jag får ta det vid ett annat tillfälle, säger Thuresson med ett skratt.

Mer läsning

Annons