Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarbråket efter Brynäsmatchen: "Skellefteå filmar"

/
  • Brynäs åkte på tolfte raka förlusten mot Skellefteå, och efteråt anklagade Brynästränaren Thomas

Det var hett på isen – och hett efteråt i kraftmätningen mellan Brynäs och Skellefteå.
– De är ett grymt duktigt hockeylag, men de behöver inte hålla på och kasta sig på isen, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund.
– Oprofessionellt, kontrar Skellefteås tränare Hans Wallson.

Annons

Brynäs hade elva raka förluster mot Skellefteå, och åkte på en tolfte när Sebastian Ohlsson sköt 3–2 i sudden death.

Men det var en match som var större än så, större än det enskilda resultatet. Det var ett Brynäs som ville visa att Skellefteås storhetstid är över, att försprånget är uppätet.

Det var irriterat på isen, och lika irriterat när maktkampen fortsatte på presskonferensen efteråt.

Och det som Brynästränaren riktade in sig på var den utvisning som Lukas Kilström åkte på i andra perioden, när Janne Pesonen fick klubban nånstans i mellangärdet och föll ner på isen. Alltför enkelt, menar Berglund. Skellefteå gjorde 2–1 i power play strax efteråt.

– Konstigt att Pesonen kunde spela igen, han såg ut att ha fått riktigt ont. Det kan jag irritera mig på, det är en filmning som går hem.

– Sen ska vi klara av att spela boxplay också, men att få en sån utvisning, i det läget, det är irriterande, säger Thomas Berglund.

Hans Wallson i Skellefteå hade, inte helt oväntat, en annan syn.

– Då finns det många situationer att prata om. Martin Lundberg åkte på en blindside men reste sig i stället för att ligga kvar på isen. Där räddade han Brynäs från en femma kan jag säga.

– Jag kan förstå frustrationen hos Bulan, men att kasta skit på motståndarna är inte professionellt. Man ska ha koll på sitt eget lag i första hand.

Thomas Berglund gick längre än så.

– Skellefteå är ett grymt duktigt hockeylag, men de har hållit på likadant tidigare och kastat sig och överdrivit situationer. Jag tycker inte de borde hålla på så, och det står jag för.

LÄS OCKSÅ: Kilström: "Han överdriver"

SE ÄVEN: Stisse hissar och dissar från Brynäs–Skellefteå

Mer läsning

Annons