Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tusen kronor i böter för läppljud mot Gävledomare

/

Tre tusen kronor. Så mycket får Karlskronas massör böta för incidenten mot hockeydomaren Patrik Sjöberg från Gävle.
– För mig som domare och person kändes det väldigt förnedrande, säger Sjöberg.

Annons

Det var efter matchen mellan Färjestad och Karlskrona tidigare i veckan som Gävles SHL-domare Patrik Sjöberg blev utsatt av Karlskronas massör Hermes Mena.

LÄS ÄVEN: Gävledomaren storsågas av idrottsprofilen: "Det är så jävla pinsamt"

Det var i slutet av den tredje perioden, när Karlskorna jagade en kvittering, som Patrik Sjöberg, enligt Karlskrona, missade en solklar utvisning. Direkt efteråt kunde hemmalaget trycka in 4–2 och matchen var därmed avgjord.

Efter matchen gick Karlskronas massör fram till Sjöberg för att protestera mot ett domslut. Patrik Sjöberg anmälde händelsen till disciplinnämnden.

I sin anmälan skriver domaren: "När vi (domarna) efter matchen var på väg till omklädningsrummet passerade vi Karlskronas omklädningsrum. Hermes Mena (lagmassör) kom då emot mig (anmälande domare), satte ihop sina läppar och blåste ut luft mellan dem så att det skapades ett ljud av de fladdrande läpparna. Han upprepade det flera gånger och gick samtidigt väldigt nära, trots att jag uppmanade honom att sluta. För mig som domare och person kändes det väldigt förnedrande och med detta beteende upplevde jag att han förlöjligade rollen som domare inför andra ledare, press, tv och övrig omgivning".

Karlskrona har uppgett att Hermes Mena inte vill yttra sig.

Disciplinnämnden skriver i sin bedömning att det av utredningen framgår att "Hermes Mena betett sig på det sätt som beskrivs i anmälan. Att såsom ledare agera på ett förlöjligande sätt gentemot en domare är inte ett acceptabelt beteende. Nämnden anser att straffet, utöver den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty, bör föranleda ett böter."

Mer läsning

Annons