Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots skadan och avbrutna säsongen: Rödin kan fortfarande vinna i SHL

/
  • Trots skadan som avbröt säsongen för Anton Rödin kan han fortfarande vinna i SHL. Han är nominerad till Årets mest värdefulla spelare.
  • Trots skadan som avbröt säsongen för Anton Rödin kan han fortfarande vinna i SHL. Han är nominerad till Årets mest värdefulla spelare.

Ishockeysäsongen 2015/2016 tar sina sista skälvande andetag och då är det dags för bokslut. Kvar är att bland annat dela ut pris till mest värdefulla spelare och Anton Rödin, Brynäs, är nominerad.

Annons

Han var "SHL:s bäste spelare" innan skadan satte stopp för Anton Rödin. Det var på träning den 16 januari som en lagkompis skridskoskena skar upp en sena i benet och säsongen var över.

Men innan dess hade 25-åringen producerat 37 poäng, eller 16 mål och 21 assist. Vid skadan ledde han poängligan och låg tvåa i skytteligan. Även när säsongen nu är slut var hans 1,12 poäng i snitt per match det högsta i ligan.

Hur viktig Anton Rödin var för Brynäs blir tydligt sett till poängsnittet per match med och utan honom. Med: 1,71, utan: 0,94.

Rödin efter NHL-kontraktet: "Klart att det känns som en revansch"

Rödin var också den spelare i ligan som gjorde flest matcher med flera poäng i samma match. Han hade 14 stycken, att jämföra med Richard Gynge, Växjö, som hade 12. Dessutom var Rödin septembers stjärna i ligan.

Trots att han inte hann spela klart säsongen är han nu en av tre som är nominerade till årets MVP (Most Valued Player), tillsammans med Patrick Thoresen, Djurgården och Joel Lundqvist, Frölunda (som just nu spelar SHL-slutspel med sitt Frölunda mot Skellefteå).

Motiveringen för nomineringen för Rödin lyder så här från en av jurymedlemmarna:

"Anton Rödin bar fram ett Brynäs som överraskade alla i början av säsongen. När Rödin försvann rasade Brynäs – det om något säger väl allt om Rödins betydelse för sitt lag".

Vinnarna utses av en jury bestående av de 14 huvudtränarna i SHL och 28 ishockeyprofiler och journalister från riks- och lokalmedia.

Årets MVP presenteras på SHL Awards den 4 maj i samarbete med C More.

Anton Rödin talar ut efter skräckskadan: "Tur att jag har en fantastisk mamma nu"

Mer läsning

Annons