Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa dagar väntar Brynäs – då får "Bulan" visa vägen

/
  • Tufft spelchema är det som gäller för Bulan Berglunds Brynäs. Tre matcher på fyra dagar. Den första mot Färjestad i kväll i Gavlerinken.

Brynäs har en del skadeproblem och en flera juniorer fanns med på tisdagens träning.
Men tränaren Thomas "Bulan" Berglund tonar ned bekymren.
– Vi får se hur det ser ut i morgon efter matchvärmningen, sa han efter tisdagsträningen.

Annons

Efter fem raka segrar blev det snöplig uddamålsförlust uppe i Luleå i lördags – trots att Anton Rödin gjorde hattrick. Brynästränaren Thomas Berglund menar att det var en del slarv som låg bakom 5–4-förlusten.

– Det var lite ouppmärksamhet vid vissa puckbeslut som vi inte har råd med mot Luleå. Men vi är ändå nära att vinna den matchen, men det blir lite för många misstag för att vi ska kunna vara nöjda med insatsen.

Efter ett par träningsdagar väntar några hektiska matchdagar för ett lite stukat Brynäslag. Tre matcher på fyra dagar står på programmet – och en hel del spelare dras med skadeproblem.

– Så är det väl i och för sig alltid den här tiden på året, menar Anton Rödin som dock är i fin form efter några mål och poänglösa insatser.

Och med tanke på matchschemat är skador det sista Brynäs behöver just nu. Färjestad väntar i kväll, onsdag, sedan står dubbelmöte med Skellefteå – hemma på fredag och borta på lördag – på programmet.

Men några extra förberedelser blir det inte trots det.

– Nej, vi tränar som vanligt och mobiliserar inför varje match. Vi behöver inte tänka på fredagsmatchen redan nu utan det är Färjestad som gäller först. Däremot kan det bli frivillig träning på torsdag, men det behöver vi inte bestämma än, säger Thomas Berglund.

Det beror förstås lite hur det går mot Färjestad för "Bulan-boys" och om spelare behöver extra vila. På tisdagens träning saknades flera ordinarie spelare som Jörgen Sundqvist och Anssi Salmela, samt att några lämnade isen i förtid, så som Lukas Kilström och Nick Johnson.

LÄS MER: Brynäsback skadad – har gipsat ena handen

Men de flesta ska kunna spela onsdagskvällens match, så även backen Jörgen Sundqvist. Trots att han haft handen i gips.

– Jo, men det ska nog gå att spela ändå. Gipset är en säkerhetsåtgärd, berättar Bulan.

Det enda som egentligen är helt klart är att tre spelare definitivt är på skadelistan. Simon Bertilsson, Mattias Nörstebö och Sebastian Enterfeldt.

Enterfeldt kommer knappast spela innan jul.

– Han har ju varit med och tränat, men just nu är han faktiskt sjuk, men vi har sagt att han får känna när han är redo och det är lite kvar än, berättar Brynäs tränare.

Vad har du för tankar kring matchen mot Färjestad?

– Ett solitt lag, man vet vad man får när man möter Färjestad. Hårt jobbande kollektiv som krymper ytorna bra. Vi har sett dom en del på video och jag tycker att dom har spelat bra senaste tiden.

Färjestad är bara tre poäng bakom Brynäs och har precis som Gävlelaget tre matcher på fyra dagar framför sig med dubbelmöte mot HV71 fredag och lördag.

LÄS ÄVEN: Matchguiden, Brynäs–Färjestad 19.00

Mer läsning

Annons