Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Brynäs – släppte in första och sista skottet

/
  • Felix Sandström hade det tufft mot HV och släppte in sista pucken 19.57 i tredje perioden.

Han släppte in matchens första – och matchen sista skott.
Däremellan var Felix Sandström nära att rädda poäng till Brynäs.
Men vad hjälpte det när det blev förlust med 3–2 och HV71 avgjorde matchen med bara tre sekunder kvar.

Annons

Allting pekade på en ny Brynäspoäng när SHL drog i gång slutspurten av grundserien.

LÄS ÄVEN: Bulan efter chockförlusten: "Det var den dummaste fråga jag hört"

Tio omgångar ska avverkas på de kommande tre veckorna och det handlar för Brynäs om att ta en plats bland de sex första lagen för att nå en direktplats till slutspelet.

Det såg ut att bli minst en poäng mot HV71, ett lag Brynäs har bakom sig i tabellen. Men det blev en chockartad avslutning och förlust.

Bara tre ynka sekunder återstod av tredje perioden när Felix Sandström släppte in Oscar Sundhs skott från nära håll vid den vänstra stolpen.

Det slutade därmed lika illa som det började för Brynäs och Sandström.

Den första missen, när Martin Thörnberg styrde in HV:s och hela matchens första skott efter 3.26 invid Felix Sandströms högra stolpe, gick ju att reparera och komma tillbaka från.

Men när ordinarie tid i praktiken var över kunde Oscar Sundh, helt utan uppvaktning från ett tamt Brynäsförsvar, lyfta in 3–2. Då fanns det ingen tid kvar att vinka på.

Brynäs, med nye Terry Broadhurst som hade svårt att komma till några bra lägen, rest sig från den dåliga starten och spelade betydligt bättre än HV71 i ungefär halva matchen. Johan Alcén tryckte in returen till 1–1 sedan Jacob Blomqvist kört igenom hemmaförsvaret. Jesper Ollas som var pigg ökade på till 2–1 snyggt framspelad av Pathrik Westerholm bakom kassen.

– Vi fick bra tryck på dom i vår femma och tvillingarna är duktiga på att läsa spelet. Men jag är väl inte dirket första alternativet att få pucken, men där fick jag den framför målet, sa Jesper Ollas till Cmore om sitt mål.

I den andra perioden jobbade sig HV in i matchen och kvitterade till 2–2 när Brynäs gick bort sig i egen zon och lämnade fri väg till Adam Almquist som krutade in pucken.

HV ökade trycket i tredje men Felix Sandström räddade på alla möjliga och omöjliga sätt och allt tydde på att Brynäs fina poängsvit från innan uppehållet skulle vara intakt.

Men så kom då den där chansen för Oscar Sundh som firade ett nyskrivet kontraktsförlängning med HV med att att avgöra matchen.

Direkt efter slutsignalen fick Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund ett headset på huvudet för att svara på Cmores frågor.

Kommentatorn Johan Edlund inledde med att säga: "Okej, Bulan. Kanske en dum fråga, men hur känns det?"

– Ja, det var den dummaste fråga jag hört, gå till nästa, sa Bulan som sedan fick frågan vad han tyckte om sitt lags insats.

– Jag tyckte vi gjorde en bra match. Det är slumpen som avgör, oavgjort hade varit mest rättvist.

För Brynäs del får man ladda om efter den snöpliga förlusten med två raka hemmamatcher mot Rögle på torsdag och Djurgården på lördag.

Mer läsning

Annons