Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: KHL-lag vill värva Brynässtjärnan

/

Greg Scotts framfart i Brynäs verkar ha lockat till sig ryskt intresse.
Enligt sajten Hockeypravda vill KHL-laget Traktor Chelyabinsk värva Brynässtjärnan till nästa säsong.

Annons

Brynäs är ett av säsongens stora utropstecken i SHL och en av härförarna har varit kanadensaren Greg Scott. Efter 19 spelade matcher ligger han på en fjärdeplats i poängligan med sina 22 poäng.

LÄS MER: Ingen comeback för Enterfeldt i dag

27-åringens imponerande insatser i Brynäs verkar intressera klubbar i öst. Sajten Hockeypravda, som Hockeysverige.se hänvisar till, skriver att Traktor Chelyabinsk är sugna på Scotts namnteckning till nästa säsong.

SE MER: Expertens passning till SHL-lagen: "Se upp för Brynäs – de blir farliga"

Greg Scott, som gjort 100 poäng på 119 matcher i BIF-tröjan, är inne på sitt tredje år i Brynäs och kontraktet går ut i vår. Till Sporten har han tidigare berättat att han är öppen för att stanna i Gävle.

– Absolut, det är klart jag kan, även om det är lite tidigt att ta några beslut. Spelar jag i Sverige finns inget annat lag än Brynäs. Sedan är det så klart så att tanken på NHL fortfarande finns där – men sanningen är att man börjar bli för gammal, det är mest yngre som får chansen. Och KHL...nja, jag vet faktiskt inte om Ryssland är något för mig.

– Och, som sagt, när jag hittat ett ställe där jag trivs är jag rätt nöjd så, berättade han i en lång intervju.

KHL-klubbar var intresserade av Greg Scott redan efter hans första säsong i Brynäs, men då valde Scott att förlänga med Brynäs.

LÄS MER: Hemma hos Greg Scott: "Spelar jag i Sverige finns inget annat lag än Brynäs"

Mer läsning

Annons