Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för publiksiffran i Gavlerinken

/

Brynässupportrarna har besökt hemmamatcherna i högre utsträckning i år än i fjol. Bara senast mot Linköping kunde publiksiffran mätas till 7006.
– Det ger en bättre stämning i arenan och innebär många hockeyfester i Gävle, säger Brynäs IF:s vice klubbdirektör Johan Cahling.

Annons

Första halvan av säsongen är avklarad och efter det kan man fastställa att Brynäs är bättre än i fjol.

SHL:s poängbäste spelare Anton Rödin räknas till Brynäs och dessutom har de lyckats placera sig i toppskiktet av tabellen, i skrivande stund på tredje plats.

Publiksiffran i Gavlerinken har också ökat sedan förra året. Förra säsongen efter 16 spelade matcher så hade Gavlerinken ett publiksnitt på 5 044 personer.

Nu har Brynäs hunnit spela 14 hemmamatcher inför säsongen och snittet har ökat med 700 personer (5 738).

Slutgiltiga för publiksnittet för fjolåret var 5 100 vilket redan är slaget. Att det gått så bra för Brynäs i år beror kanske mycket på det fina hemmastödet.

– En stor publikmassa innebär inte bara bättre förutsättningar för klubben, det innebär även en bättre stämning i arenan, en energiboost till spelarna, en härlig atmosfär med en stor Brynäsgemenskap. Det innebär också många hockeyfester varje säsong i Gävle. Med det sagt vill vi helt enkelt skicka en hälsning till er: Bra jobbat, Brynässupportrar! Tillsammans har vi något riktigt bra på gång, säger Cahling.

Inför onsdagens match väntas ännu en publikfest när Brynäs tar emot Djurgården hemma i Gavlerinken.

Mer läsning

Annons