Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigare än en match

Annons

Det finns dom som säger att alla matcher är lika viktiga. De har givetvis rätt. Varenda match har betydelse. En förlorad poäng i oktober är lika värdefull som den vunna i februari. Men. För det finns alltid ett men. 

Det finns matcher som ändå är viktigare än andra. Matchen mot Leksand är utan tvekan en sådan. Den betyder mycket i vanliga fall, men den här gången betyder den mer. 

Brynäs kommer till match med en inspelad poäng senast mot Skellefteå. Med lite distans var det en vunnen poäng snarare än de två förlorade som flög iväg under den bistra  - och en aning bittra - tisdagskvällen. 

Fyra mål gjorda på bortaplan, relativt god disciplin och lojalitet och de brister som fanns var tydliga. Med andra ord har det funnit såväl bra saker att förstärka och brister tydliga nog att åtgärda. 

Det är troligt att Brynäs kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Ingen handbromshockey att vänta från hemmalaget med andra ord. Motståndarna är mer svårbedömda. Åkte på en oväntat hård smäll mot Färjestad på hemmaplan, men hur dom reagerar på en förlust av den typen återstår att se. 

Det finns en sak jag hoppas Brynäs särskilt tar med sig från tisdagsmatchen. Jag tyckte man fokuserade på rätt saker. Visst hade laget åsikter och synpunkter på bedömningsnivåer och konsekvenser av regelbrott, men istället för att - som skett några gånger under säsongen - tappa fokus behöll man det. 

Thomas Berglund symboliserade det bäst. Känslan av att han sprider energi i omklädningsrum och på bänken är tydlig. När han efter matchen mot Skellefteå fick frågor som var ute efter rubriker visade han klass. Ingen spilld energi där. Istället fokus på spelare och nästa uppgift. Det är min förhoppning att det är exemplet alla i och kring laget väljer att följa. 

Dom tidigare matcherna mot Leksand har varit mer avslagna än vad jag trodde att dom skulle bli. Det kommer inte att ske den här gången. Varför?

Därför att Brynäs numer har förmågan att fokusera och lägga energi på rätt saker. Jag kan bara hoppas att den fokuseringen och energin ska ge mer än en poäng.

Tre saker inför matchen mot Leksand

Den andra perioden mot Skellefteå var mycket bra. Ska vi börja där? Tack på förhand.

Om tre av sju backar spelar i närheten av vad Tomáš Slovák presterade senast finns det anledning att ändå hoppas. Ska vi börja där? Tack på förhand. 

Fokus på uppgiften, fokus på uppgiften, fokus på uppgiften. Ska vi börja där? Tack på förhand.

Mer läsning

Annons