Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Silfver” tror på guldplanen

Kanada ska få smaka på sin egen medicin.

Brynäsforwarden Jakob Silfverberg ger tummen upp för det tänkta guldreceptet.

Annons

– Jag gillar att gå in på mål. Det är ju där det hettar till, säger Silfverberg.

Brynäs har två JVM-debutanter på plats i Kanada – Jakob Silfverberg och Anton Rödin.

Vid onsdagens pressträff talade både Silfverberg och Rödin varmt om Pär Mårts sätt att leda juniorkronorna. Den här gången ska inte laget vika ner sig i närkamperna framför mål.

– Det är helt rätt av Mårts att fokusera på just den biten, han visar samtidigt vem det är som bestämmer, säger Silfverberg och får sedan förklara hur laget ska uppträda i junior-VM.

– Vi har ett sjukt bra lag på papperet. Vi är spelskickliga och ska utnyttja det, men vi måste även få ett kanadensiskt inslag i vårt spel. Vi måste vara stenhårda framför mål och spela lite som dom gör.

Enligt Silfverberg har det tidigare fokuserats för lite på att juniorkronorna vägt för lätt mot just Kanada.

– Kanada har fått många skitmål på returstudsar. Jag tror inte att man tänkt så mycket på det, utan bara kört på. Det är så viktigt att få in pucken på mål och gå på returerna.

På sistone har det lossnat för Silfverberg i Brynäs och självförtroendet har ökat i takt med tiden.

– Man behöver göra mål för att bygga på självförtroendet.

Vad tar du med dig från Brynäs till junior-VM?

– Jag är medveten om att det kommer att bli ett annat spel i JVM. Jag måste våga slå passningar som jag kanske inte gör annars.

Inte heller Anton Rödin, som nu varit utlånad till allsvenska Mora i en månad, räds spelet framför kassen.

– Det är bara att ge sig in i hetluften. Vi har lärt oss att det är spelet framför mål som Kanada är bra på. Men samtidigt som vi fokuserar på det får vi inte glömma det vi är bra på, passningsspelet till exempel, säger Rödin.

De flesta är överens om att Brynäs målvakt Jacob Markström blir tungan på vågen i junior-VM, men han vill inte säga det själv. Däremot är Markström noga med att påpeka att han går in i den här turneringen med en ny form av trygghet i bagaget.

– Jag vet vad det handlar om nu, och personligen känns det som att jag är bättre förberedd nu än i fjol. Jag har lärt mig att spela på liten rink.

Hur ska ni stoppa Kanada?

– Vi får inte ha för stor respekt för dom. En nyckel är nog att försöka se till att de anpassar sig till vårt spel och inte tvärtom. Sedan måste vi gå rakare på mål än vad vi gjort tidigare, vi ska se till att vinna kampen framför vårt mål och deras mål, säger Markström innan han passar på att skicka en hälsning till sina lagkamrater i Brynäs:

– Lycka till under tiden jag är borta!

Mer läsning

Annons