Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg hjälpte Brynäs J20 till seger

Brynäs J20 hade kallat in förstärkning från A-laget. Då blev det seger med 4–2 mot Mora hemma i Läkerol Arena.
– De uppskattar när man kommer hit och spelar, säger 19-årige talangen Jakob Silfverberg.

Annons

Efter 24 matcher med Brynäs A-lag den här säsongen har Silfverberg bra koll på skillnaden mellan elitserien och juniorserien i J20 Super Elit.

– Det är mer strukturerat i A-laget. Där har man sin båge. Här är det mer huller om buller, här kan det komma någon och köra över en, säger Jakob. Sex poäng, tre mål och tre assist, har han gjort så här långt i årets elitserie.

I går gjorde han sitt första inhopp för säsongen i juniorserien när Brynäs J20 tog emot Mora i Läkerol Arena. Det dröjde dock en stund innan den unge forwarden presenterade sig i protokollet.

Men i spel fem mot tre med dryga halvminuten kvar av den andra perioden klev han fram och gav Brynäs ledningen med 3–1. Dessförinnan spelade han även fram Christopher Persson och Marin Wärefors till det viktiga 2–0-målet.

– Båda var skitgrejer. Jag släppte ut pucken till Christoffer Persson som sköt en myra som studsade på Wärefors, säger Jakob.

För övrigt var detta dock ingen välspelad match. Spelet var tvärtom ofta ostrukturerat och rörigt men Brynäs lyckades trots det göra vad man skulle.

– Ingen välspelad match. Jag tycker att vi underpresterar. Vi har ingen fart i passningsspelet och det blev för mycket transporter, säger tränaren Mats Bäcklin.

Brynäs J20 åker härnäst på en norrlandsturné med bortamatcher mot Luleå respektive Skellefteå.

BRYNÄS–MORA 4–2 (0–0, 3–1, 1–1)

Mål, Brynäs: Joachim Rohdin, Martin Wärefors, Jakob Silfverberg, Johan Larsson. Mora: Johan Eriksson, Dan Pettersson.

Skott: 29–21 (6–2, 16–9, 7–10)

Utv, Brynäs: 7x2 min, 1x10 min. Mora: 6 x 2, 1x5 min.

Domare: Roger Nordin, Gävle.

Bäst i Brynäs: Jakob Silfverberg, Emil Sandin och Simon Löf.

Annons