Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg: "Jag blev lite chockad"

Jakob Silfverberg tingades av Ottawa.
Och redan i dag sätter han sig på planet över Atlanten.
– Jag blev lite chockad när jag gick så tidigt, säger han.

Annons

Ottawa vill se sina draftval på plats i Kanada så snart som möjligt och har bjudit in till ett träningsläger under den kommande veckan. Jakob Silfverberg har packat hockeytrunken och antar att han ska träna en del, men sedan vet han inte så mycket mer.

– Det blir väl lite tester och intervjuer och så, antar jag.

Själv satt han inte vid datorn utan fick beskedet av agenten Patrik Aronsson att Ottawa valde honom som nionde valet i den andra rundan. I förstarundan satsade Ottawa på storväxte backen Jared Cowen, ett framtida komplement till Frölundabacken Erik Karlsson som valdes i fjol.

– Det var tidigare än väntat, jag hade trott på kanske slutet av andra eller början på tredje. Men Ottawa är perfekt, och ett favoritlag tillsammans med San José.

– Att Daniel Alfredsson spelar där, så klart. Sedan har de många svenskar draftade som jag känner. Emil Sandin i Brynäs, Erik Karlsson och André Pettersson till exempel.

För en ung hockeyspelare är det stort att bli draftad, men Jakob Silfverberg skyndar gärna långsamt.

– Om allt går som det ska kanske jag är redo att försöka slå mig in i NHL om två-tre år.

För Brynäskollegan Anton Rödin väntar också ett träningsläger runt hörnet, med Vancouver 6 juli.

– Skitkul att bli vald, det är verkligen nåt speciellt och det blev lite tidigare än jag hade räknat med. Vancouver verkar vara ett bra lag med många svenskar, men annars vet jag inte så mycket.

Mer läsning

Annons