Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg nära JVM – trots besked om Möller

Oscar Möller, som gör succé i NHL, blev i går klar för junior-VM.
Det innebär att förstereserven, Brynäs Jakob Silfverberg, fortfarande är utanför laget.

Annons

Junior-VM i hockey under jul- och nyårshelgen avgörs i Ottawa, Kanada. Det är klart att 18-årige Jakob Silfverberg gärna finns med där.

I går väntades besked från Los Angeles Kings i NHL huruvida de tänkte släppa sin succé-rookie (13 poäng på 28 matcher) till det svenska J20-landslaget. Om Möller inte blivit spelklar hade i stället Silfverberg fått packa sin väska i all hast och begett sig till Nacka där JVM-truppen samlas i dag.

Brynäs har ändå två spelare med där, anfallaren Anton Persson och målvakten Jacob Markström. Och för Jakob Silfverberg handlar det om att hoppas på att någon blir skadad...

– Nä, så kan man inte tänka, säger pappa Jan-Erik Silfverberg.

– Det är klart att det är något speciellt att spela i Kanada, men Jakob har ju ett år till på sig och nästa år går JVM i USA, fortsätter han.

Vad det betyder för småkronornas del att Oscar Möller ansluter – vilket han gör precis strax före jul – berättar förbundskaptenen Pär Mårts.

– Det är en riktig liten krigare och han kommer att betyda mycket för oss. Det är verkligen roligt, ett jättebra besked för oss, säger Mårts till TT.

JVM inleds annandag jul.

Annons