Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg tog chansen – fick högsta betyg

Istid: 15.20 minuter. Fyra skott. Och fyra framtvingade utvisningar.
Jakob Silfverberg, 18 år, har presenterat sig i Brynäs.
– Otroligt kul, får man chansen gäller det att ta den, säger lagets nya stjärnskott.

Annons

Han stod noterad för nio spelade matcher den här säsongen. Men så värst mycket speltid har det inte blivit tidigare, bara en match där speltiden överstigit tio minuter.

Mot Linköping lossnade det rejält. Silfverberg fick chansen i tredjekedjan tillsammans med Jonathan Granström och Emil Sandin och visade Brynästränaren Niklas Czarnecki att det var helt rätt val.

– Jakob får högsta betyg. Det var inte bara för att vi hade skador som han fick spela, han har visat framfötterna och kommer in med stort självförtroende. Han är kreativ med pucken hela tiden och det var en bra injektion för oss, säger Czarnecki.

Något mål eller assist blev det inte den här gången, men fortsätter Jakob Silfverberg på den inslagna vägen är det bara en tidsfråga.

Han tvingade i alla fall fram fyra utvisningar. En specialitet?

– Nej, det tror jag inte, skrattar han. Jag hade flytet och åkte mycket skridskor, så det var nog bara tillfälligheter mer än någon dold talang.

Namnet Silfverberg förpliktigar. Pappa Jan-Erik var stor back i Brynäs på 70-talet och farbror Conny var med och tog SM-guld 1980. Jan-Erik hade nummer tre på tröjan, möjligen är det därför som Jakob spelar med 33 på ryggen.

Mer läsning

Annons