Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon får besked på måndag

Simon Bertilsson kan vara spelklar mot Luleå i morgon. Men han lär inte spela matchen.
Disciplinnämndens beslut tas först vid lunchtid och då sitter Brynäs redan på planet upp till Luleå.
– Vi räknar inte med Simon i den matchen, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Skador, sjukdomar och en spelare som är avstängd. Det är en hel del frånvaro som stör i Brynäs just nu. Och redan i morgon är det match igen – borta mot Luleå.

Men även om backen Simon Bertilsson, som var avstängd i går efter matchstraffet mot Rögle i torsdags, får spela mot Luleå – kommer han knappast att göra det.

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd ska enligt uppgift ta sitt beslut i frågan om Bertilsson ska få förlängt straff på måndag. Då sitter Brynäs spelartrupp antingen i bussen på väg till Arlanda eller redan i flygplanet mot Luleå.

– Ja, vi räknar inte med Simon mot Luleå hur utfallet än blir, säger Niklas Czarnecki.

Men det är inte bara unge Bertilsson som saknas för tillfället. I går mot Linköping fattades ytterligare viktiga kuggar i Brynäs maskineri. Lagkaptenen Andreas Dackell är fortfarande inte kry efter sina problem med balansnerven. Emil Sandin börjar piggna till efter sjukdom, men ligger efter i träning och Lars Jonsson är ju långtidsskadad – precis som nyförvärvet Jonas Nordquist.

Men Jonsson, som skar av en muskelsena i ena vaden i matchen mot Luleå för två veckor sedan, har gjort en del framsteg.

– Ja, det går i rätt riktning i alla fall, säger landslagsbacken.

– Jag har tagit bort stygnen och det börjar kännas lite bättre. Men det är ju inne i benet som det måste läka ihop ordentligt också, så det kommer att ta sin tid, säger Lars Jonsson.

Mer läsning

Annons