Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka förlusten för Brynäs

Brynäs fortsatte på den inslagna vägen.
Ny förlust, den sjätte raka, efter att Södertälje enkelt kunde lägga beslag på alla tre poäng.
– Vi släpper in för enkla mål, sa Niklas Czarnecki till PPV efter 4–1-förlusten i Scaniarinken.

Annons

Två raka tre-mot-fem-underlägen.

Det orkade inte Brynäs med. På Södertäljes andra försök med två spelare fler på isen avgjordes matchen. Efter att Hietanen och Dackell dragit på sig onödiga utvisningar i egen zon, var inte SSK-backen Petri Pakaslahti sen att utnyttja numerära överläget som betydde 3–0 till hemmalaget i den tredje perioden.

Dessförinnan hade Brynäs fått en mardrömsstart. Redan 30 sekunder in i matchen prickade Martin Cibak 1–0 för Södertälje. Brynäs uppträdde stressigt och i uppspelen fanns betydligt mer att önska.

– Vi måste upp med pucken snabbare ut egen zon. Det går alldeles för långsamt, suckade Czarnecki.

Men inledningen av mittperioden såg visserligen optimistisk ut för Gävlelaget.

Men typiskt för ett formsvagt lag så gick man bort sig i anfallzonen och försattes i en kontring. Hannes Hyvönän skickade iväg ett skott mot Anders Lindbäck som lämnade returen som Robert Carlsson snappade upp. 3–0.

Rättvist?

Mja, under andra periodens första minuter satte Brynäs ett bra tryck i offensiv zon och var nära kvittering.

Om inte matchen var avgjord i det läget så var den definitivt det 39 sekunder in i sista perioden. Brynäs inledde densamma med ett powerplay, valde att ta ut Jacob Markström (som tidigare ersatt Lindbäck i målet) och skapade ett riktigt bra tryck mot Södertäljes mål. Brynäs missade också ett näst intill öppet mål för att i momentet efteråt tappa pucken till Robert Carlsson i Södertälje som med ett skott över hela isen satt sitt andra mål i öppen bur. Game over.

Brynäs visade däremot att man aldrig ville ge sig. Men närmare än en 4–1-reducering kom man aldrig. Laget inkasserade därmed sin sjätte raka förlust. Det som såg så ljust ut med serieledning för någon vecka sedan har förvandlats till rena mardrömmen – och ytterligare ett steg närmare bottenträsket.

– Jag tycker att slutforceringen är helt okej, det är så vi ska starta matcherna. Men vi får inte in pucken, konstaterade en uppgiven Czarnecki.

Närmast väntar HV71 på hemmaplan innan det är dags för landslagsuppehåll – något Brynästränaren välkomnar:

– Det är viktigt för oss med det här uppehållet. Vi behöver lite lugn och ro, avslutade han.

Mer läsning

Annons