Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöberg blir Gävles VM-domare

Gävle har fått en VM-domare till Tyskland i maj.

Men det är inte Thomas "Kuben" Andersson utan i stället Patrik Sjöberg som får chansen.

– Det ska bli jätteroligt. Mitt första senior-VM, säger Patrik.

Annons

Han har gjort tio säsonger i elitserien när han nu tillsammans med Sören Persson blir Sveriges domarrepresentanter i Tysklands-VM som startar i maj nästa år.

– Jag har väl känt att jag legat bra till men det är otroligt sporrande och kul att nu få chansen. Det har gått ganska bra på hemmaplan och det här är väl ett kvitto på det också. Konkurrensen är ju också väldigt tuff.

Marcus Vinnerborg blir svensk OS-domare i Vancouver och faller därmed bort från VM. Även i övrigt har den svenska domarkåren gott anseende internationellt och det finns många elitseriedomare att välja bland.

– Jag har väl tassat med i bakvattnet ett tag. Men jag har också väntat på att ta sista steget och att få döma ett senior-VM är något jag har längtat efter och drömt om.

Förutom elitserien med tillhörande SM-slutspel har han också vanliga träningslandskamper, Champions Hockey League och dessutom fjolårets JVM i Ottawa på meritlistan. Där dömde Patrik en av kvartsfinalerna.

VM spelas som alla internationella turneringar med fyradomarsystemet. Något som känns tryggt för Gävledomaren.

– Självklart. Hockeyn går så snabbt nu för tiden att det är nödvändigt. Visst går det fort i juniorhockeyn också men här går det fortare på ett annat vis och då måste man vara två huvuddomare för att hinna med.

 

Mer läsning

Annons