Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjödin rasade: ”Brynäs skulle ha fått betala”

Hyfsat nöjd med en poäng – men hemvändande Tommy Sjödin ilsknade till rejält både mot domaren och Simon Bertilsson.

– Brynäs skulle ha fått betala för den fula bentacklingen, rasade Sjödin efteråt.

Annons

Han gjorde 15 säsonger som spelare i Brynäs innan han till slut lade skridskorna på hyllan. I går var han tillbaka i Läkerol Arena för första gången sedan pensioneringen, som assisterande tränare till Gunnar Persson i Rögle.

– Det var lite speciellt. Det är inte som att åka och spela mot Modo eller Färjestad, det är lite mer känslor, helt klart, sade Sjödin i spelargången efter slutsignalen.

Han var nöjd med Rögles första period och – som det utvecklades – hyggligt tillfreds med att det blev åtminstone en poäng till slut.

Domaren Ulf Rådbjer var han dock inte särskilt belåten med.

– Jag tycker att det är fantastiskt att det enda han hittar i Brynäs på 60 minuter är en bentackling. Det är faktiskt en gåta, sade han.

Simon Bertilssons bentackling på Rögles Andrée Brendheden (borta gissningsvis 6–8 veckor med skadat inre ledband) var en annan källa till irritation. Fast kanske allra mest för att hans spelare inte utnyttjade den gratischans att ta hem segern som bjöds.

– Det känns lite surt att vi inte kunde utnyttja de fem minuterna i power play, även om det kanske inte hade varit rättvist. Men jag tycker att Brynäs skulle ha fått betala för den fula bentacklingen, sade Sjödin.

– I stället hittar Rådbjer en utvisning till på oss och så kan de avgöra, suckade han.

Simon Bertilsson fick automatiskt matchstraff för bentacklingen och riskerar avstängning om han blir anmäld till ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Brynästränaren Niklas Czarnecki verkade inte ta så allvarligt på händelsen under presskonferensen.

– Jag vet inte vad jag ska kommentera. De kör ihop vad jag ser, sedan tar det olyckligt, sade Czarnecki.

 

Mer läsning

Annons