Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbet Tierp orkade inte hela matchen

Tierp Hockey fick vända hem med en femetta i baken från Eskilstuna. Söndagsmatchen i Smehallen slutade med en 5-1 seger för hemmalaget Linden.
Men det var också ett starkt decimerat Tierp som kom till spel. Hela sex av de ordinarie lirarna hade insjuknat i veckoslutet och Tierp tvingades bland annat att spela med endast två femmor mot Linden som körde med fyra femmor.

Annons

– Ja, det är verkligen synd att vi inte ska kunna ställa upp med fullt lag. Nu var hela sex man borta, bland dem så tunga namn som Simon Östlund, Marcus Skoglund, Tomas Andersson, Tobias Lundsten och Adam Mörk, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

– Men de som nu kunde vara med kämpade storstilat hela matchen. Vi hade nu också fyra juniorer i laget och jag fick av förståeliga skäl vaska om rejält för att få till ett lag, sa Lundsten.

Nu hängde Tierp ändå med bra fram slutet av matchen, då tydligen orken tog slut hos gästerna och Linden kunde sätta tre mål inom loppet av bara knappa tre minuter.

Första perioden slutade 1-0. Men här hade gästerna väl så mycket av spelet som Linden. Tierp hade också en övervikt när det gällde skott på mål.

Mål kom med lite drygt tre minuter kvar till första pausvilan. Hemmamålet kom i power play.

Andra perioden var inte mer än knappa fem minuter gammal, när hemmalaget ökade på till 2-0. Här var Tierp lite för generösa, eftersom målet kom när gästerna hade ett power play läge.

En ganska snabb replik kom dock från Tierp när Tomas Berlin, assisterad av tvillingbroder Tobias, kunde reducera till 2-1 efter 28,42.

Inför slutperioden så stod det alltså 2-1 till hemmalaget.

– Innan Linden kunde gå ifrån så hade vi ett friläge och strax före 3-1 målet så hade Johan Sjöberg ett stolpskott, sa Torleif Lundsten.

Men i matchslutet fick ett tröttkört Tierp inkassera tre hemmamål och Linden kunde vinna med 5-1.

På onsdag gästar serieledarna Surahammar Vegahallen. Då får vi verkligen hoppas att Tierps sjuklingar har repat sig.

 


Målskyttar. Linden: Mattias Åkerlund 2, Fredrik Björk 2, Marcus Eriksson Tierp: Tomas Berlin

3: Tomas Berlin

2: Per Andersson

1: Tobias Berlin


 

Mer läsning

Annons