Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeläget i Brynäs: Jonsson tror på spel mot Timrå – Hermansson osäker

Två olyckliga skador ställde till det för Brynäs i gårdagens möte med Färjestad. Men till torsdagens match mot Timrå väntas i alla fall Lasse Jonsson vara tillbaka. Ett större frågetecken är det kring ryggskadade Daniel Hermansson.

Annons

Lasse Jonssons fotskada – som uppstod när han täckte ett skott mot Frölunda för en vecka sedan – läker långsammare än förväntat. Han var hoppfull inför matchen mot Färjestad i går men tvingades kliva av redan på uppvärmningen.
– Det var på gränsen att jag kunde spela mot Färjestad. Men det fungerade inte att åka på foten ordentligt, så då fanns det inget att ge i matchen, säger Jonsson och berättar att blödningen i foten sitter olämpligt.
– Hade den suttit på ett annat ställe i foten hade jag varit tillbaka snabbare. Men nu sitter den precis under snörningen så varje gång jag snörar på mig skridskorna blir det en belastning på området där blödningen sitter.
I dag är Brynäs helt träningslediga och laget kommer inte att träna på is förrän på tisdag.
– Då kommer jag att finnas med, det är jag säker på, säger Jonsson.

För Daniel Hermansson, som tvingades utgå med en ryggskada efter bara ett par byten i Färjestadsmatchen, är det mer osäkert.
– Jag fick en tackling i ryggen, ingen speciell tackling egentligen, men något vred sig i ryggen. Just nu vet jag inte vad det är för fel, säger han.
Brynäs massör Glenn Hellström kommer att ta sig en närmare titt på skadan senare i dag eller i morgon – tills dess är det osäkert hur allvarlig den är.
– Det ska inte vara någon större fara, men som jag känner nu så skulle jag inte kunna gå på is. Det tar nog några dagar innan det lägger sig, säger Hermansson.

Mer läsning

Annons