Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador och landslagsspel stör Brynäs

Efter lördagens debacle uppe i Luleå samlades Brynäs för en matchfri vecka. Och man gjorde det med hela åtta juniorer på träningen i går.
– Vi har ju fyra man på landslagsuppdrag och dessutom några skador, berättar tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Åtta omgångar återstår av grundserien och trots Brynäs kräftgång den senaste tiden är laget kvar på den åttonde och sista slutspelsplatsen under veckans landslagsuppehåll.

Niklas Czarnecki har beordrat dubbla pass under tre av veckans träningsdagar, men det kommer inte att handla om någon hårdkörning.

– Nej, det viktigaste är att vi är fräscha till nästa tisdag då vi möter Frölunda borta, säger Brynästränaren och berättar att fyspassen innan isträningen i första hand inriktar sig på spänst och snabbhet.

På isen kommer Brynäs sedan att köra ganska tuff skridskoträning i början av veckan och sedan lätta upp med nöta spelmetodik och grundspel längre fram.

– Självklart ska vi träna power play och box play också. Mest power play, berättar Czarnecki som tvingas avvara flera spelare under den här veckan.

Daniel Widing och Lasse Jonsson förbereder sig för LG Games i Globen där Tre Kronor spelar mot Ryssland på torsdag, Tjeckien på lördag och Finland på söndag. Dessutom är Janos Vas och Mads Hansen upptagen av OS-kval med Ungern respektive Norge.

Hansens Norge spelar på hemmaplan i Oslo mot Kazakstan, Frankrike och Danmark och Ungern spelar i Lettlands huvudstad Riga mot just Lettland, Italien och Ukraina. Vinnaren av respektive grupp är klar för spel i OS i Vancouver nästa år. Matcherna spelas torsdag-söndag.

Lägg därtill att varken Sebastian Lauritzen (blödning i baksidan på ena låret) eller Daniel Hermansson, som tvingades utgå i slutet av matchen mot Luleå med en knäskada, kunde träna i går.

– Hermansson fick en knätackling och har ett utsträckt ledband i ena knäet. Han får därför vila från isträningen i veckan, berättar Brynäs massör Glenn Hellström.

Det gjorde att Niklas Czarnecki kallade upp hela åtta juniorer på gårdagens träning, men inte de spelare han helst ville ha eftersom många av dessa också är upptagna av spel i rikets tjänst. 90:orna Patrik Andersson, Henrik Thegel, Anton Rödin och Jakob Silfverberg spelar med U19-landslaget (nästa års JVM-spelare) i en turnering i Finland och 91:orna Simon Bertilsson och Calle Järnkrok är i Nyköping för en landslagsturnering med U18-landslaget.

Men i och med Ola Svanbergs utlåning till Västerås kan försvarsspelaren Bertilsson räkna med att plockas upp i Brynäs A-lag permanent resten av säsongen.

– Det är tanken, säger Niklas Czarnecki som också kan berätta att centern Alexander Sundström är på gång igen.

– Han tränar på is, dock inte fullt ut med övriga laget ännu, men vi har gott hopp om att han finns med till omstarten igen.

Däremot är det mer osäkert runt Micke Lind i dagsläget. Han var på en återkontroll efter sin höftoperation i fredags och gjorde även en magnetröntgen i går.

– Det var för att följa upp och se så att det inte blivit någon inflammation, men det såg okej ut, säger massören Glenn Hellström.

– Det man kan vara rädd för i nuläget är att det blir ett bakslag så vi sätter ingen press på Micke i nuläget, att han redan varit på is är tidigt som det är, säger han.

 

Annons