Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön revansch för Tierp Hockey

När Tierp Hockey äntligen fick komma tillbaka i sin ishall Vegahallen så blev det också en seger mot Bålsta. Med 5–3 i baken fick gästerna vända hem. Segern innebar också att Tierp Hockey tog ett par kliv uppåt i tabellen.

Annons

Matchen avgjordes i början av slutperioden, där Tierp satte tre puckar i Bålstakassen på mindre än två minuter.

– En skön seger och jag märkte redan i slutet av andra perioden att Bålsta var ansträngda, sa hemmatränare Torleif Lundsten.

– Vi spelade för första gången med mycket folk, fyra femmor och hade svårt att få den rätta pulsen i vårt spel under de två första perioderna, sa en mycket lättad och glad Torleif Lundsten efter "nypremiären" i Vegahallen.

Ja, under de två första perioderna var det mycket hafsigt spel och bara ett fåtal målchanser.

Det omdömet gäller för båda lagen. Matchens två första mål kom i mittenperioden. Det var gästerna som "målade" först. I power play satte Patrik Wedin 0–1 redan efter bara dryga minuten.

När 16 minuter var spelade av mittenperioden så kom en välförtjänt kvittering för hemmalaget. Här var det Freddie Andersson som tog vara på en dubbelchans framför Johan Larsson-Tysell i Bålstaburen. Ur liten vinkel såg Freddie till att pucken hamnade i nätmaskorna.

– Vi gick ner på tre femmor i slutperioden och fick genast ett högre tempo i vårt spel. Jag märkte redan i slutet av andra perioden att Bålsta var tagna.

– När vi sedan kunde sätta tre mål på mindre än två minuter så var det naturligtvis också mycket psykologiskt, sa hemmatränaren.

Knappa fem minuter in i slutperioden så hade Tierp skaffat sig en ledning med 4–1. Visserligen reducerade gästerna i power play ett par minuter senare, men hemmalagets seger var aldrig hotad.

Drygt tio minuter in i tredje perioden satte också Adam Mörk, framspelad av Tomas Berlin, 5–2.

I slutet av matchen blev det sedan också grinigt på banan och flera utvisningar utdömdes.

Sammantaget ett klart godkänt betyg till hemmalaget, som nu också klev från åttonde till sjätte plats i tabellen.

$1

TIERP HOCKEY - BÅLSTA 5-3 (0-0, 1-1, 4-2)

$1

0–1 Patrik Wedin (21,06), 1–1 Freddie Andersson (36,00), 2–1 Joakim Sjögren (43,11), 3–1 Jacob Alner (44,00), 4–1 Peter Andersson (44,53), 4–2 Robert Jernström (47,03), 5–2 Adam Mörk (50,14), 5–3 Daniel Carlsson (56,21)

$1

Skott: 30–20

$1

Utvisningar. Tierp: 11x2 min 1x10 min. Bålsta: 8x2 min.

$1

Tierps tre stjärnor

$1

3: Peter Andersson b

$1

2: Daniel Mattsson b

$1

1: Freddie Andersson f

Mer läsning

Annons