Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottskadad Markström snart tillbaka

Först kom beskedet att han får en ny chans att bli årets rookie i elitserien. Sedan tvingades Jacob Markström avstå matchen mot HV 71 – på grund av skada.
– Jag behövde vila, sa Jacob kort efter matchen.

Annons

Det var på träningen i onsdags som Brynäs målvakt Jacob Markström fick ett hårt skott på nyckelbenet. Det hela verkade dock inte vara så allvarligt och han fullföljde träningen.

Markström deltog även under den obligatoriska matchvärmningen på förmiddagen i går. Men strax efter lunch kände han sig sämre och tvingades lämna återbud till matchen mot serieledande HV 71 senare på kvällen.

– ”Markan” har fått en lättare blödning uppe vid nyckelbenet och han kände att han inte kunde spela. Det har lite med säkerhet att göra också att han vilade, berättar Niklas Czarnecki.

Enligt Brynäs tränare ska inte skadan vara särskilt allvarlig och eventuellt kan målvakten spela redan i morgon, lördag, i bortamatchen mot Linköping.

Jacob Markström var själv fåordig när en av Sportens medarbetare träffade honom i entréhallen efter slutsignalen.

– Det är ingen fara. Jag behövde vila bara, sa han.

Markström är en av Sveriges viktigaste spelare i junior-VM som börjar på annandag jul och självklart kom smällen väldigt olyckligt. Men förhoppningsvis ska det alltså inte vara så farligt trots allt.

En annan skadad brynäsare är nye backen Petri Kokko, som tvingades utgå i matchen mot Rögle i måndags. I går kom de första svaren på hans magnetröntgen och det visade att ett inre ledband i knäet är skadat.

– Vi vet inte ännu hur länge han bli borta. Det är ingen idé att spekulera runt det, men ett antal veckor handlar det om, säger Brynäs massör Glenn Hellström.

Petri Kokko undersöktes mer noggrant av läkaren Björn Sandström i går kväll och nu handlar mycket om hur gott läkkött den finske backen har.

Någon operation kommer det alltså inte att bli tal om.

– Nej, det vi vet nu är att delar av det inre ledbandet är skadad. Men det var tur att det inte var ett korsband som gick av. Då hade säsongen varit förstörd, säger Glenn Hellström.

Petri Kokko gick själv runt i Brynäs omklädningsrum efter matchen i går och var lättad.

– Skönt att det inte var värre, nu får jag vila i några veckor innan jag är tillbaka, sa Kokko.

Mer läsning

Annons