Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagen duggade tätt

Brynäs tog till nävarna för att försöka vinna åtminstone en match i kvartsfinalserien.
Det fick känslorna att svalla också efter slutsignalen.
– Det var uppenbart att Brynäs var här för att provocera, sa Färjestads sportchef Thomas Rundqvist efter matchen.
– De slår vår kapten blodig och det blir inte ens matchstraff, kontrade Brynäs Niklas Czarnecki.

Annons

Brynäs kunde som väntat inte vinna i går heller. Det blev 2–1 till Färjestad och totalt 4–0 i matcher.

Men gårdagens match var kanske den allra jämnaste och tätaste av de fyra kvartsfinalerna.

Men också den klart tuffaste och mest brutala.

Brynäs gjorde direkt klart för Färjestad att man inte skulle ge sig utan kamp och även om hemmalaget tidigt tog ledningen i matchen så visade Brynäs en annan attityd jämfört med de tidigare matcherna.

I den första perioden haglade slagsmålen ute på isen och efter matchen kom de verbala attackerna.

Färjestad rasade mot att Brynäs var mer intresserade av att starta bråk än att spela hockey och Brynäs menade att domaren Ulf Rådbjer inte lyckades hejda stöket i tid.

– Rådbjer hade problem att få stopp på det, menade tränaren Niklas Czarnecki.

– Deras spelare Ari Vallin slänger handskarna och slår sönder vår spelare (Dackell) blodig som får åka in och sy. Då är det väl matchstraff? Och därifrån blir det rörigt, tyckte Czarnecki.

Färjestads stab hade självklart en annan åsikt. Tränaren Perra Johnsson sa att han beundrade sitt lag som hade kylan att stå emot.

– Våra killar få ta emot två tre käftsmällar utan att något händer från domaren, men det kanske är så vi ska ha slutspelshockey, sa Johnsson.

Färjestads sportchef, gamle landslagshjälten Thomas Rundqvist, gick ett steg längre och ansåg det hela vara utstuderat från Brynäs sida.

– Det är uppenbart att de var här för att provocera, och om deras spel hade fått segrat så vet jag inte... man satt och var rädd att någon skulle skada sig allvarligt, sa han.

Det började redan efter sex minuter när Brynäsbacken Jörgen Sundqvist tog en fajt med Johan Motin.

Efter 13 minuter försökte Jonathan Granström bjuda upp Emil Kåberg utan resultat, men när Andreas Dackell och just Ari Vallin krockade brakade allt loss.

– Han tyckte väl att det var jag som körde på honom, men som du sa så krockade vi, jag gjorde väl egentligen ingenting och vi får båda 2+2 minuter, suckade Dackell och visade upp ett jack uppe vid hårfästet.

Bara någon minut senare var det dags igen när Jonathan Granström och Martin Sevc flög på varandra långt från spelet. Men att det skulle vara ett beställningsjobb för att få bort Färjestads kanske bäste försvarsspelare från isen förnekar Jonathan Granström.

– Nej, men hoppar de på vår kapten då står man upp för honom. Dackell ville inte slåss och han (Ari Vallin) kastar handskarna, men får inte matchstraff, säger Granström.

– Ja, men ska jag vara ärlig så fattade jag inte ett enda ord.

Då lät Jonathan Granström nävarna tala istället.

Men till någon seger räckte det som sagt inte även om det faktiskt var riktigt nära. Under ett av alla power play i den första perioden kvitterade Daniel Widing snyggt till 1–1, men just innan första vilan gjorde Per Åslund 2–1 lite snöpligt bakom Jacon Markström som lämnade retur.

I den andra perioden pressade Brynäs, men som vanligt så stod Jonas Gustavsson i vägen och räddade sitt Färjestad till den fjärde raka segern.

– Även om det känns tungt just nu att åka ut i fyra raka så är jag enormt stolt över grabbarna i det här laget, sa kaptenen Andreas Dackell till sist.

Mer läsning

Annons