Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slår du till i kväll igen, Sundqvist?

Brynäs är mästare på premiärer.
Och vassast i laget är lite otippat backen Jörgen Sundqvist, 26.
– Ja, jag har gjort mål i tre raka. Det är svårslaget, säger han och skrattar.

Annons

Brynäs har fem raka elitseriepremiärer utan förlust, men den positiva statistiken sträcker sig längre än så. Nederlaget mot HV71 i öppningsmatchen 2003 är – tro det eller ej – lagets enda premiärtorsk på 2000-talet.

Jörgen Sundqvist har i högsta grad bidragit till inledande framgångar. I fjol avgjorde han premiären mot Färjestad i sudden, året innan var han Brynäs förste målskytt i segermatchen mot Luleå och året innan det var han också lagets förste målskytt i 3–3-matchen mot Skellefteå borta.

– Det kändes lite speciellt. Jag kom ju från Skellefteå och när de mötte oss var det deras första match i elitserien, minns Sundqvist.

Brynäsbacken är inte direkt känd som någon stor målskytt. Första säsongen i klubben, 2005/2006, svarade han visserligen för åtta fullträffar, men de tre senaste åren har han snittat fyra mål per säsong. Och en fjärdedel har alltså kommit i premiärsammanhang.

– Jag vet inte, det är nog mest tillfälligheter. Det har ju inte varit några solomål direkt, säger Sundqvist.

– Vi har spelat lite upp och ner på försäsongen, men det kändes bra i sista matchen (mot Djurgården) då vi hade det bästa spelet hittills. Som vi spelade i den matchen, det är så vi vill spela.

– Det är lite samma där, det har varit upp och ner men det kändes bäst i den senaste matchen. Det tror jag att alla kände.

När Jörgen Sundqvist kom till Brynäs blev han först ihoptussad med finländaren Mikko Kuparinen, därefter spelade han länge med artistspelaren Nick Angell innan han återigen fick en finländare bredvid sig. Nu har Sundqvist och Juuso Hietanen – för övrigt fjolårets premiärmålskytt – blivit närmast ett radarpar.

– Det funkar bra, vi känner varandra så bra att vi nästan vet vad den andre tänker göra på isen, säger Sundqvist.

– Då säger jag vinst med 3–2.

– Det blir nog andra målet.

Säger en skrattande Sundqvist, som om han får rätt förlänger en redan osannolik svit...

Mer läsning

Annons