Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog Schweiz efter straffar

Sverige tog andra raka segern i junior-VM då Schweiz besegrades med 4–3 efter straffar. Men spelarnas brist på kyla oroar förbundskaptenen.

Annons

– Vi tar onödiga utvisningar. Killarna vill så mycket att de har svårt att hålla sig kalla, säger Roger Rönnberg till SVT Sport.
Efter fyra mål i premiärmatchen mot Lettland fortsatte Max Friberg att vara het i matchen mot Schweiz. Friberg gav Sverige ledningen i en mycket bra första period. Men i andra tappade Sverige kommandot och Schweiz tilläts kvittera. Joakim Nordström styrde sedan in 2–1 till Sverige och när Ludvig Rensfeldt satte 3–1 i början på tredje perioden kändes matchen avgjord.
Men Schweiz reducerade i powerplay och ordnade förlängning då Dean Kukan, till vardags i Luleås juniorlag, tryckte in pucken ovanför klubbkamraten Johan Gustafssons axel.
Efter en mållös förlängning avgjorde Sebastian Collberg på straff då han fintade ned målvakten och lyfte in pucken med en backhand.
– Vi måste lära oss att spela matcher på ledning utan att dra oss tillbaka. Jag vill att vi ska fortsätta ha initiativet, men det är svårt att övertyga killarna om att det är bästa sättet, säger Rönnberg.
Johan Larsson, som haft besvär med en lårskada, kunde gå för fullt.
Sverige möter Slovakien i nästa match natten till lördag svensk tid.

(TT)

Mer läsning

Annons