Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb revansch för Brynäsdamerna

Brynäs är tillbaka i vinnarspåret igen efter 4–2-seger mot Leksand i Läkerol Arena i går. Ett effektivt hemmalag med bra målvaktsspel var de största orsakerna till tre poäng. – Det är skönt att vinna även om man inte spelar på topp, säger Brynästränaren Magnus Grönlund.

Annons

I lördags åkte Brynäs på säsongens första nollpoängare mot Modo efter dåligt spel, men det var ett betydligt mer taggat och fartfyllt hemmalag som äntrade isen under gårdagens 4–2-seger mot Leksand. Dock var gästerna inte dåliga utan fick in två välförtjänta reduceringsmål under slutperioden bakom Christine Smestad som i övrigt hade en bra dag mellan stolparna.

Brynäs rivstartade målmässigt med 1–0 redan efter knappa två minuter genom Susanne Backman. Halvvägs in i perioden gick Elin Uusitalo köksvägen runt mål och lade in 2–0, ett resultat som inte riktigt speglade inledningen spelmässigt där Leksand ägde mest puck.

Andra perioden blev mållös men Leksand fortsatte att hålla i det mesta av spelet utan att få till det framåt.

Angelica Östlund hade i stället ett jätteläge att göra 3–0 för Brynäs, men avslutet på straffslaget var inte av högsta kvalité. Men i tredje perioden skulle trean trots allt komma, Karin Johansson lyckades liggande stöta in pucken efter ett friläge, och när 4–0 kom minuterna senare var det avgjort.

Leksand fick in två rättvisa reduceringar strax därpå men det blev aldrig riktigt spännande i slutet utan Brynäs segrade med 4–2. Betydligt bättre fart och passningsspel i Brynäslaget i går jämfört med matchen i lördags.

– Vi spelar inte på topp i dag men lyckas trots allt vinna vilket är positivt, det var en riktig laginsats i dag och vi hittade tillbaka till vårat spel. Det är lite onödigt att vi släpper in Leksand i matchen i slutet och i bland så vågade spelarna i lite fel lägen, säger Brynäs tränare Magnus Grönlund.

Angelica Östlund, en av matchens bättre spelare, höll med om att laget kan bättre,

– Vi gör kanske inte en av de bättre matcherna i dag men därför det är starkt att vinna. Men jämfört med senast så åkte vi betydligt mer skridskor i dag och passningarna hittade rätt oftare, säger Östlund som även stod för 4–0-målet i tredje perioden.

– Jag fick en fin pass från Karin (Johansson) och såg att det fanns en stor lucka mellan benen på målvakten, så det var bara att sätta dit den.

1–0 (1.54) Susanne Backman (Amanda Lindberg, Johanna Pettersson), 2–0 (10.29) Elin Uusitalo (Emelie Johansson)

3–0 (2.47) Karin Johansson (Susanne Backman, Josefine Holmgren), 4–0 (8.47) Angelica Östlund (Karin Johansson), 4–1 (9.09) Cecilia Östberg (Sofia Engström), 4–2 (12.16) Cecilia Östberg (Klara Myrén)

19–23 (5–8, 5–7, 9–8)

5x2min. : 6x2min.

Roger Nordin, Gävle

3: Karin Johansson, f

2: Christine Smestad, mv

1: Angelica Östlund, f

Annons