Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om fin 18-årsdag

Han fick inte så många minuters istid, men det blev ändå en elitseriedebut att minnas för Jakob Silfverberg.
– Det var mäktigt. Jag fick nästan lite rysningar innan nedsläpp, sa "Jacke" som firade sin 18-årsdag med spel elitserien.

Annons

Eftersom både Steve Dixon och Björn Danielsson är skadade fick Jakob Silfverberg redan i söndags ett besked att han skulle spela mot Frölunda. Och det var liksom inte vilken måndag som helst han fick göra sin elitseriedebut.
Silfverberg, son till gamle SM-mästaren Jan-Erik, fyllde nämligen 18 år i går och efter att ha fått tillbringa två minuter i utvisningsbåset på grund av att Brynäs hade för många spelare på isen var det efter drygt fyra minuter extremt nära att han fick göra mål.
– Jag kom fri och hann inte tänka så mycket mer än att instinktivt försöka skjuta pucken högt på Honkens klubbhandssida.

– Nej, det gick så snabbt. Men det hade varit skoj att trycka dit en puck direkt.

Jakob, som varit lovande i flera år och spela i juniorlandslaget, fick bara drygt två minuters istid totalt innan Niklas Czarnecki valde att gå ned på tre femmor en bit in på andra perioden.

– Ja, jag frågade snällt om jag fick göra det och det gick bra för ledningen. Det har börjat lossna där också nu, har blivit lite poäng och så.
Men mycket talar väl just nu för att Brynäs juniorer får avvara Jakob framöver.
– Jag har ingen aning hur det blir, men jag blev ju skitglad att få spela den här matchen och jag försökte ta vara på varje sekund jag fick göra på isen.

Mer läsning

Annons