Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Tierp Hockey

– Visst känns det lite surt att förlora med ett baklängesmål i slutminuten. Men det positiva är att grabbarna gör en bra laginsats mot ett topplag.
Ja, Tierps chefstränare Magnus Eriksson var inte helt nedslagen efter hemmamötet med Arboga. Tierp vann ju bortamötet med 3–2 och visst, hade man haft lite bättre lycka i avsluten så kunde det ha blivit nya poäng i Vegahallen.

Annons

Nu vann gästerna med 2–1, sedan Kristian Flygare med endast 48 sekunder kvar, kunde överlista Rickard Zeidlitz i hemmaburen.

Zeidlitz, som för övrigt spelade strålande i hemmakassen, kunde inte göra något åt gästernas segerpuck.

Lite av den tidigare ineffektiviteten framför motståndarmålet fanns med i bilden av slutperioden. Hemmalaget vann skotten med hela 12–5, men förlorade alltså ändå slutperioden med 1–0.

Hemmalaget vann första perioden med 1–0 efter mål av Donny Wallin. Här visade också Tierp upp ett säkert spel i box play. Arboga hade power play läge i både 5 mot 3 och 5 mot 4 under fyra minuter. Men här stod Tierp upp suveränt och slank någon puck igenom så räddade Rickard Zeidlitz mästerligt.

Arboga hade kanske mer puckinnehav, men Tierp var hela tiden giftiga i sina kontringar. I slutperioden var det Tierp som tog hand om taktpinnen.

Gästerna kunde i mittenperioden utnyttja ett power play och kvitteringen kom även här i slutskedet. Det återstod faktiskt bara elva sekunder av perioden, när Jonte Berg slog in kvitteringspucken.

– Ja, lite surt var det ju att båda deras mål kom till i slutskedet av perioderna. Men grabbarna gjorde en bra kämpainsats under hela matchen, summerade Magnus Eriksson och gav extra plus till Peter Eriksson, som nu var tillbaka efter en långtidsskada.

SÖREN ÅKERMAN

TIERP HOCKEY–ARBOGA 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 Donny Wallin (3,57).

Andra perioden: 1–1 Jonte Berg (19,49)

Tredje perioden: 1–2 Kristian Flygare (19,18)

Skott: 27–25.

Utvisningar, Tierp: 1x10 min, 6x2 min. Arboga: 2x2 min.

Tierps tre stjärnor:

3: Peter Andersson, b

2: Rickard Zeidlitz, mv

1: Johan Wiktorsson, f

Mer läsning

Annons