Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snyggt jobbat, Brynäs - men publiken sviker

För att använda en sliten klyscha.
Brynäs kom ut från första pausvilan som ett nytt lag.
Det sprutade energi ur öronen på de stridslystna ”tigrarna” och plötsligt vaknade både vi på pressläktaren och den tappra lilla skaran på läktaren.
Att Brynäs kvitterade och så småningom också sköt segerpucken var imponerande. Det var bra gjort.

Annons

Länge såg det ut som om chocken från i tisdags satt kvar. En fjärde period som inte var så mycket bättre än de tre mot Djurgården. Mer och mer började jag luta åt att My Fair Lady på Oscars, jag såg den för en vecka sedan, bjöd på mer underhållning. Och då är det illa. Snart får jag börja gå på opera. Pang och 1–0 till Timrå. Anders Lindbäck fick plocka ut sin första elitseriepuck. Pang igen och 2–0. Den gode Anders borde ha tagit pucken. Men nerver och den olyckliga inledningen spökade.
Brynäs dömdes ut över kaffet och mackan av medarbetarna på Canal+ och vi andra gnällde i kör och spekulationerna kretsade runt nio raka förluster efter två inledande segrar likt det i fjol.

Vad var det som hände då?
Ja, säg det.
Kanske inte Timrå var så bra som deras spel och 2–0. Det är möjligt att jag bedömde laget fel efter första perioden. Lite hjälp av hemmaförsvaret och Lindbäck hade man vid målen. Brynäs hade 7–2 i skott och 0–2 i mål efter halva perioden. 11–6 efter en period. Men det var mycket nära att de fått 3–0 i början av andra och då vete tusan om Brynäs tagit poäng. 3–0 hade punkterat matchen.
En utvisning för Timrå skruvade upp matchen. Emil Sandin gjorde sitt första elitseriemål och efter det var Brynäs snabbare, tätare, aggressivare och hungrigare. Fick också bra hjälp då gästerna i mittperioden bildade kö till utvisningsbåset – fjorton minuter. Brynäs noll (!).

Men Rådbjer var helt okej. Utvisningarna var helt riktiga.
Det tog sig alltså till slut och blev riktigt bra.
Det var också nödvändigt med tanke på att man åker ner till Ängelholm på lördag. Två raka förluster hade inte varit riktigt hälsosamt inför Rögle borta.
Åtta poäng av tolv är över all förväntan. Det är nästan så att jag bubblar av optimism, jag vet att säsongen är lång, och det känns lättsamt och glatt. Det känns också kul att få dela ut beröm till fjärdekedjan. Sundström, Granström och Sandin såg ut att ha väldigt skoj och lekte hockey. Trion var strålande.
Godkänt även till Lindbäck som spelade upp sig efter den tunga öppningen.
Trots segern har Brynäs lite att jobba med. Det fungerar inte riktigt i power play, trots två mål, där finns det mycket att jobba med. Hur får man fart på Widing? Flytta honom från förstakedjan. Puckarbetarna Lind och Dackell passar Widing illa som vill ha mer speed och rakt på.

Bara 4 191 i Läkerol Arena.
Den sämsta publiksiffran på två säsonger.
På krogarna nere på sta´n var det fullt. De som har Canal+ hade en fin kväll. Det är inte bara i Gävle publiken sviker. Fotbollen har under hela säsongen haft vikande publiksiffror och nu ser det ut som om hockeyn står på tur.
Jag har inget rakt svar på varför publiken minskar. Självklart spelar flera faktorer in, att matcherna sänds direkt i Canal+ och säsongskortet är en viktig faktor, folks bekvämlighet en annan och matchutbudet med dyra biljetter har också stor betydelse.
När det gäller Brynäs vet jag att det finns en trötthet över klubben och man stannar hemma.

Annons