Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sperrle får chansen – i ryska proffsligan

I Brynäs blev han bänkad på slutet.
Nu är förre Brynäsmålvakten Daniel Sperrle klar för spel i den ryska proffsligan där han kommer att ställas mot spelare som Jaromir Jagr och Alexei Morozov.
– En fantastisk chans för mig att få spela i KHL, säger Sperrle till Hockeysverige.se.

Annons

Efter att ha inlett säsongen i den ryska andradivisionen skrev Sperrle på måndagen på för lettländska Dinamo Riga i den nya ryska proffsligan KHL.

Sperrle får chansen som ersättare för lagets skadade förstemålvakt Edgars Masalskis, som blev svårt misshandlad på väg hem från en middag för några veckor sedan.

Sperrle har skrivit på för en månad med option på en förlängning.

– Det ska bli väldigt kul, säger han.

Målvakten, som spelat i Brynäs de senaste två säsongerna, hade en tung avslutning på sin Brynässejour. Tränaren Olof Östblom valde att satsa på unge Jacob Markström i slutet av säsongen och Sperrle och Markus Korhonen fick turas om att vakta båsdörren och sitta på läktaren.

Sperrle hamnade inför den här säsongen i Dmitriv där han under hösten delat målvaktssysslan med Andrej Tsarev. Laget leder serien, har tio raka segrar och har endast släppt in 0,8 mål per match.

Nu får Sperrle, som fyller 26 år i dag, chansen att möta världsnamn som Jagr, Morozov och svenska stjärnorna Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl.

I skadade Masalkis frånvaro konkurrerar Sperrle om målvaktsposten med en annan gammal elitserieprofil. Sergei Naumovs, tidigare i både Djurgården och Leksand, spelar numera i Dinamo Riga.

– Jag lägger allt fokus på att göra ett bra jobb den här månaden och sedan får vi se vad som händer.

Mer läsning

Annons