Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnans beslut: Lämnar Brynäs efter säsongen

Johan Larsson har bestämt sig.

Efter säsongen lämnar han Brynäs för att på allvar slå sig in i NHL-laget Minnesota Wilds.

– Det blir så, bekräftar forwardstalangen.

Annons

Kort efter att Brynäs i fjol skickades ut ur slutspelet av Färjestad fick Johan Larsson plåster på såren i form av ett färskt NHL-kontrakt att signera med sitt namn. Sedan tillhörde han Minnesota Wilds. Men efter en överenskommelse med NHL-klubben lånades Larsson ut till Brynäs under den pågående säsongen.

Och länge har han funderat på hockeyframtiden. Stanna ytterligare en säsong i Brynäs eller slå sig in bland stjärnorna i NHL.

Nu har han valt det sistnämnda.

– Tanken från början var att spela den här säsongen i Brynäs. Nästa säsong tänker jag åka över till USA och försöka ta en plats. Vad det innebär vet jag inte än, om det blir AHL-spel eller en plats i NHL.

• Har Minnesotas förklarat sin plan för dig?

– Jag har en bra dialog med dom, men vi har inte snackat så mycket om nästa säsong. Men jag känner mig redo. Minnesota är inne i en föryngringsprocess och det känns helt rätt att åka över nästa säsong. Lika rätt som det var att stanna den här säsongen, säger Larsson, som i årsskiftet vann guld som lagkapten i JVM.

Sedan tidigare står det klart att Jakob Silfverberg också lämnar Brynäs efter säsongen, han går samma väg som Larsson. Även fler spelare riskerar att försvinna från klubben.

Bland annat en av lagets främsta poänggörare, Sebastian Lauritzen, vars kontrakt går ut efter säsongen. Tidigare har Sporten berättat att han inte utesluter att förlänga sitt avtal, men har intresse från klubbar i Europa. Brynäs är ännu inte nära en kontraktsförlängning med honom.

– Nej, det går ganska sakta, säger klubbens sportchef, Micke Sundlöv och berättar samtidigt att man vill ha kvar samtliga spelare som sitter på utgående kontrakt.

Mer läsning

Annons