Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt när Brynäs J20 föll i sudden

Brynäs J20 hade inte marginalerna med sig i returmötet mot Luleå. Förlust med 2–3 efter förlängning och ännu en stökig match.
– Vi är inte alls nöjda, sa tränaren Mats Bäcklin efteråt.

Annons

Brynäs returmöte mot Luleå i J20 Super Elit slutade inte så som tränaren Mats Bäcklin hade hoppats. Efter 2–2 vid full tid, efter ett sent kvitteringsmål av Sebastian Wännström, gick matchen till förlängning men väl där hade Brynäs inte marginalerna med sig. I den tredje förlängningsminuten åkte Daniel Söderlind ut två minuter för spel med hög klubba, och i spel fem mot fyra behövde Luleå bara 43 sekunder på sig att avgöra. Ett handledsskott från Jesper Dahlroth smög sig retsamt över Brynäskeepern Alexander Sahlins vänstra plockhandske.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva, vi måste hålla i grejerna bättre. Självklart är jag missnöjd med resultatet när vi förlorar i sudden, det är aldrig kul att förlora, sa tränaren Mats Bäcklin efter matchens slut.

Brynäs J20 åkte därmed på säsongens första förlust men tack vare bonuspoängen behåller man ändå förstaplatsen i tabellen. Detta trots att man har en match mindre spelad än tvåan Leksand på 16 poäng och trean Djurgården på 15.

Bonuspoängen och förstaplatsen är också i stort sett det enda Mats Bäcklin bör vara nöjd med från gårdagens returmöte. För någon vidare hög nivå höll matchen tyvärr inte – det blev ofta stökigt kring de båda målvakterna och i andra perioden verkade tillställningen mer handla om boxning än ishockey. Brynäs var dock det lag som ändå försökte få igång ett ordnat spel – åtminstone i tredje perioden.

– Vi var förberedda på en hård tillställning. Det är mer fysisk hockey än skönspel. Vi är ett spelande lag och de är ett fysiskt lag, då blir det såhär, säger Bäcklin.

Brynäs möter redan i morgon Björklöven, också den i Läkerol Arena.

0–1 (5.56) Philip Kemi, 0–2 (10.34) Paul-Allan Bamberg, 1–2 (18.42) Ludvig Rensfeldt (Victor Berglind, Calle Järnkrok), spel fem mot fyra.

2–2 (18.02) Sebastian Wännström (Calle Järnkrok, Ludvig Rensfeldt).

2–3 (3.43) Jesper Dahlroth, spel fem mot fyra.

28–23 (12–12, 6–7, 9–2, 1–2)

7 x 2 min, 1 x 10 min. Luleå: 10 x 2, 1 x 10.

Roger Nordin

237.

Ludvig Rensfeldt, b, Martin Hellgren, f och Alexander Sahlin, mv

Mer läsning

Annons