Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp i kvarten för gästrikarna trots bra start

Det började ju så bra med Elias Lindholms ledningsmål – men till slut blev det ändå stopp i kvartsfinalen för Gästriklands TV-puckare.
Skåne vände och vann matchen med 4–1.
– Just nu är det förstås deppigt men vi ska försöka avsluta snyggt och går för att bli femma i turneringen, säger tränaren Niklas Gällstedt.

Annons

Det fanns hopp om att skaka om Skåne, som på förhand gällde som en storfavorit i årets TV-puckupplaga, efter det fina gruppspelet. Kvartsfinalen startade också precis som Gästrikland och Gällstedt ville. Elias Lindholm grejade 1–0 i inledningen och laget kopplade direkt ett bra grepp om händelserna.

– Första tio minuterna är jättebra och vi spelade precis som vi skulle. Tyvärr kom några utvisningar som gjorde att vi kom ur rytmen, säger Gällstedt.

Skåne utnyttjade sina chanser och kunde vända till 2–1 efter den första perioden.

– Sedan hade vi ett jätteläge till 2–2 när Casper Wessén kom fri. Tyvärr blev det ingen utdelning och dom kunde vända på spelet och så kom 3–1. Efter det tappade vi allt och det var inget snack om saken.

Skåne kunde spela mer och mer avslappnat och det var verkligen ett bra lag som Gästrikland mötte. Efter 4–1 kom det en riktigt bra chans att reducera och komma tillbaka i matchen med ett långt fem mot tre-spel. Men det gick lite för sakta för att det skulle bli mål.

Lite satt förmiddagsmatchen mot Stockholm kvar i benen också. Det blev en het batalj om gruppsegern mellan två bra lag.

– Vi gick stenhårt för att vinna och få möta Dalarna i stället och dessutom lite längre vila mellan matcherna. Nu tog det säkert lite av våra krafter, sa Gällstedt.

Stockholm vann med 3–2 efter ett sent avgörande. men där gjorde Gästrikland en riktigt bra match och var ytterst nära några gånger om i slutet att kvittera.

– Man vill alltid vinna och just nu är killarna inte särskilt glada. Men så ska det ju vara också. Nu ska vi ändå försöka ladda om och gå för att vinna placeringsmatchen, säger Gästriklands tränare.

Det fanns många glädjeämnen under de här dagarna. Målvakten Anton Hedberg har varit bra hela turneringen. I övrigt är det Christian Djoos, Nicklas Strid och Oliver Lindholm som har varit tongivande.

Mer läsning

Annons