Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strong insats av Tierp – fyra matcher på fyra dagar och seger i Sniper Cup

Tierp Hockey bestod eldprovet med den äran. Efter att laget fått vänta på att gå på is, blev det verkligen fullt ös den senaste veckan. Laget började med en träningsmatch mot Arlanda på ondagskvällen.

Annons

Torsdag, fredag och lördag handlade det om den nyinstiftade Sniper Cup. Tierp slog här Team Gävle med stora siffror och klarade sedan också av Falun.

I finalspelet i Vegahallen, Tierp var Valbo finalmotståndare. Valbo hade också gjort två bra matcher och slagit både Värmdö och Söderhamn/Ljusne innan finalen mot Tierp Hockey.

– Jag är helt klart nöjd med vad våra grabbar presterade, säger Henrik Glaas som coachade Valobolaget i finalen.

– Men jag tycker inte att Tierps seger med 5–2 speglar matchbilden. Ett oavgjort resultat hade varit det mest rättvisa, sa Glaas.

– Nu känns ändå insatserna i Sniper Cup som något av en seger. Vi spelar ju i tvåan den här säsongen och mötte lag som tillhör hockeyettan, påpekade Glaas.

Tierps chefstränare Stellan Gerdin var naturligtvis nöjd med vad Tierpstruppen presterade och inte minst när han såg tillbaka på en vecka med fyra täta matcher.

– Jag anade ju att det skulle bli tufft i finalen med tanke på att vi då gjorde vår fjärde match på lika många dagar, sa Gerdin.

– Nu blev också våra grabbar sega i benen ju längre matchen led. Men vi bet ihop och kunde vinna cupen.

Närmast ska Tierp på onsdag möta seriekollegorna Hedemora hemma i Vegahallen.

– Det har också gått framåt för varje match sett till den spelidé vi jobbar på. Visst blr det väl tuffare matcher när seriespelet börjar om två veckor, men det ser lovande ut, menade Stellan Gerdin, som gav beröm till hela truppen för alla matcher den senaste veckan.

– Ett extra plus då också till duon Andreas Näsman och Johan Wiktorsson, summerade Tierpstränaren. Tierp Hockey fick också som belöning för segern i Sniper Cup, klubbor till ett värde om 10 000 kronor.

Sniper Cup blev ett lyckat arrangemang och målsättningen är att cupen ska bli årligen återkommande.

$1

TIERP–VALBO 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)

$1

Målen, Tierp: Donny Wallin, David Alvfors, Adam Seydlitz, Johan Wiktorsson, Tomas Andersson. Valbo: Dennis Lundberg, Linus Lindqvist.

Mer läsning

Annons