Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succécomeback av Molin och Sjödin

I går var de tillbaka på isen igen – Brynäsveteranerna Ove Molin och Tommy Sjödin.

Annons

Återkomsten skedde i Klosterhallen, i Långshyttan, i dalatrean – mot Kvarnsveden!
– Men nu är comebacken över, vi ville betala tillbaka till en kompis som ställt upp på oss genom åren, säger Tommy Sjödin, som gjorde sju poäng när Långshyttan vann med 18–1.

Ove Molin lade skridskorna på hyllan efter kvartsfinalförlusten mot Djurgården i våras och Tommy Sjödin packade ihop hockeytrunken 2008. Nu är de i stället ungdomstränare i Brynäs och Valbo och har lämnat spelarkarriärerna bakom sig.

Trodde vi.

Men i går kväll var det dags för comeback för bägge två. Och återkomsten skedde långt, långt från närmaste elitseriearena.

I metropolen Långshyttan, på gränsen mellan Gästrikland och Dalarna, där Brynäs av tradition alltid spelar en försäsongsmatch mot Leksand.

Och det är just där förklaringen till den plötsliga comebacken visar sig finnas.

– Vi känner klubbens ordförande Vesa Ramsu efter alla år i Långshyttan, och han brukar dessutom hålla i hockeygolfen i Hofors. Klubben fyller 90 år och han tyckte det skulle vara en kul grej om vi kunde vara med, och det tyckte vi också, säger Ove Molin, som dock erkänner att det är långt till toppformen.

• Blir det en fortsättning?

– Gud nej, det här var bara en engångsgrej.

Vesa Ramsu är tacksam över Brynäsveteranernas insats.

– Det är jätteskoj att de ville ställa upp, och en kul grej för killarna i laget också. Det är bara jag som vetat om det här och det blev en överraskning när de klev in i omklädningsrummet, säger Ramsu och avslöjar att det ändå krävdes vissa förhandlingar för att comebacken skulle komma till stånd.

– När jag skulle fixa Sjödins försäkring gick den inte igenom, och det visade sig att han fortfarande var registrerad för Brynäs. Men efter ett telefonsamtal till Micke Sundlöv gick det snabbt att lösa.

Och hur gick det då mot Kvarnsveden, en mittenfajt i division 3 Dalarna? LAIK Hockey pulvriserade motståndet och vann med förkrossande 18–1.

Femman med Ove Molin och Tommy Sjödin stod för 13 av målen, där Molin noterades för ett mål och åtta assists, medan Sjödin hade fyra mål och tre assists i poängprotokollet efter matchen.

– Det var kul att spela hockey igen, men i trean har jag aldrig spelat förut. Divisionen säger en del om vilken klass det är, det här är killar som spelar för att det är roligt, säger Tommy Sjödin när han pustar ut i omklädningsrummet.

Långshyttan rullade runt på fyra femmor matchen igenom och klättrade i och med seger förbi Kvarnsveden i tabellen.

Men i nästa match får de klara sig på egen hand igen.

LÅNGSHYTTAN–KVARNSVEDEN 18–1 (5–0, 4–0, 9–1)

Mer läsning

Annons