Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succémannen kvar i Brynäs?

VM-succén till trots – ”Silfverhjälten” Silfverberg öppnar för en fortsättning i Brynäs och elitserien.

– Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra nästa säsong. Ottawa har ännu inte erbjudit mig något kontrakt, säger Jakob Silfverberg.

Annons

I går kväll kom Tre Kronors Jakob Silfverberg hem till Gävle igen med ett VM-silver runt halsen. Det första han konstaterade när Sporten mötte upp i Esplanaden vid Gävle Teater var: ”Vad grönt och fint det har blivit här hemma”.

Men det är inte bara Gävle som blommat ut under de veckor VM pågått nere i Slovakien. Jakob Silfverberg växte själv ut till en av Tre Kronors bästa och viktigaste spelare under turneringen. Därför kan man anta att NHL-klubben Ottawa Senators, som har rättigheterna till honom, redan lagt fram ett färdigt kontrakt att skriva under.

Men icke. Det enda Silfverberg vet i nuläget är att klubben självklart är intresserade – men inget konkret finns att ta ställning till och Jakob tvekar också om framtiden.

– Egentligen har jag inte tänkt så mycket på det. Det enda jag vet är att Ottawa vill att jag kommer över till deras träningsläger och ge det en chans, säger han.

Men det kan mycket väl bli så att han stannar ett år till i Gävle och Brynäs. Antingen blir det så att Ottawa skriver kontrakt med Jakob och lånar ut honom till Brynäs, eller att han helt enkelt nobbar om det kommer ett anbud.

– Som jag har förstått det så kan de behålla rättigheterna till mig i ett år till, även om jag säger nej nu.

• Och det är något du funderar på att göra, eller?

– Vi får se vad som händer. Jag kommer att ta ett beslut inom kort. Vi får se om och vad de erbjuder också.

Den värsta besvikelsen över finalförlusten (1–6) mot Finland sent på söndagskvällen hade han skakat av sig i går kväll. För silver smakar inte så illa det heller för ”Silfver”.

– Tyvärr gjorde vi vår sämsta match när det gällde som mest. Men jag är ändå stolt över det vi gjort och med lite perspektiv så är man ju betydligt mer nöjd med ett silver än ett brons, säger Jakob.

Finalmatchen blev inte alls vad Tre Kronor hade hoppats på och Silfverberg beskriver själv att hela laget upplevde frustration när finländarna gick i från och avgjorde i tredje perioden.

– Vi hade inte samma go i spelet som tidigare och när de gjorde 2–1 och 3–1 så snabbt kändes det nästan kört. Vi blev knäckta helt enkelt.

• Du själv och din kedja med de andra 90:orna Tedenby och Krüger har hyllats här hemma. Kände du av det?

– Det gick ju bra i matcherna rent spelmässigt och vi trivs tillsammans. Jag är nöjd med min turnering, men poängmässigt var det förstås inte bra. Ett assist på nio matcher är inte godkänt.

• Och inte fick du bli bäst i familjen heller?

– Hehe! Nej, farsan (Jan-Erik) nämnde nåt om att han har ett VM-silver innan jag åkte. Men så är det.

Efter den rekordlånga hockeysäsongen tänker Jakob vila ut i... nån vecka.

– Ja, jag tänkte ringa Brynäs i dag och höra om jag får några dagar ledigt så man får koppla bort hockeyn lite.

Mer läsning

Annons