Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv: ”Det är ingen panik”

Ekholm försvinner och Brynäs jagar hans ersättare. Eller?

Nä, den spelaren kan lika gärna finnas i de egna leden – Brynäs öppnar för att kalla tillbaka Jonathan Carlsson.

– Vi håller alla dörrar öppna, säger Brynäs sportchef, Michael Sundlöv.

Annons

Mattias Ekholm lämnar inte bara ett stort hål efter sig i Brynäs när han nu väljer spel i Nordamerika och Nashville. I och med Ekholms avsked lämnar han också en lucka som behövs fyllas i klubbens backbesättning.

En lucka som kan vara vikt åt en spelare i egna leden. Det är nämligen där Brynäs kan hitta ersättaren.

Jonathan Carlsson erbjöds inget nytt kontrakt efter den gångna säsongen, men tränar fortfarande med laget i väntan på att hitta en ny klubbadress.

Carlsson kan nu kallas tillbaka – och ska enligt uppgifter ha ett möte med Brynäs i dag.

– Vi håller alla dörrar och ögon öppna för en ersättare, men det är absolut ingen panik, säger Michael Sundlöv, som sedan tidigare har värvat allsvenskans poängfarligaste back, Ryan Gunderson, från Örebro.

En av Brynäs planer är att den nye amerikanen ersätter Ekholm rent offensivt medan både Jonathan Carlsson och Simon Bertilsson täcker upp för det nyblivne NHL-proffset i defensiven.

Den sistnämnde har Tommy Jonsson stora förhoppningar på.

– Jag tror stenhårt på Simon. Han höll en jättehög nivå förr, förra säsongen och framför allt nu under slutspelet. Förhoppningen är att han fortsätter på den vägen, säger Brynästränaren.

– Men det gäller att ha lite is i magen nu. I och med att Ekholm lämnar öppnar det möjligheter och utrymme för andra spelare i truppen, fortsätter Jonsson.

Men nu har ni bara sju backar i truppen. Är inte det en för lite?

– Givetvis, det är inte optimalt att starta en säsong med sju backar. På grund av skador som kan uppstå. Vi får se hur det blir.

Mer läsning

Annons