Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv: ”Nordquist är jätteintressant”

Sporten avslöjade i går att Frölundacentern Jonas Nordquist kan ratas av Göteborgsklubben.

Nu bekräftar Brynäs sportchef Micke Sundlöv att 27-åringen skulle vara en perfekt värvning.

– Han är jätteintressant, men det är väldigt många ”om”, säger Sundlöv.

Annons

Brynäs har försökt fiskat upp den felande länken i 82-kullen, Jonas Nordquist, tidigare.

Närmare bestämt när han valde att flytta hem till Sverige efter en kortare sejour i NHL-laget Chicago Blackhawks. Då stod valet mellan Brynäs och Frölunda.

Det blev den sistnämnda klubben – av familjeskäl.

Men trots det har Frölundacentern fortfarande god kontakt med sina jämngamla leksandskamrater som nu alltså fångats upp av Brynäs.

Det vill säga Daniel Hermansson, Jörgen Sundqvist och Lars Jonsson.

Dessutom: Den som Nordquist umgicks med mest i Frölunda var årets Brynäsförvärv Magnus Kahnberg. Det skulle betyda många återföreningar – och mycket talar för att Frölundacentern lämnar Göteborg på grund av lagets hårda konkurrenssituation.

– Jag är säker på att han kommer att få speltid i Frölunda, men frågan är hur mycket? Nordquist är inte en sån spelare som bara kan ha sju minuter per match. Det är han för bra för. Så tror jag han själv resonerar också, säger Micke Sundlöv och menar på att Nordquist skulle vara en perfekt värvning för Brynäs.

– Han skulle passa väldigt bra in hos oss. Mycket för att han redan känner många här, men även i vårt spelsätt. Ett jätteintressant namn.

Sundlöv fortsätter:

– Men det är väldigt många ”om”. Om vi har råd. Om han är, som du säger, på väg bort från Frölunda – och om han över huvud taget vill spela med oss.

– ”Nubben” är den jag har mest kontakt med av alla elitseriens sportchefer. Jag ska inte säga att vi pratar varje vecka, men väldigt ofta. Jag har inte pratat med honom än om det här, men vi får höra lite vad ”Nubben” säger om Nordquists situation.

– Absolut. Han är säkert inte spelklar förrän i mitten av oktober. Det väger ju också in bland alla ”om”. Men som sagt, skulle allt falla på plats så är han högaktuell för oss.

Annons