Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv tar hjälp av Inge och ”Masken”

Två välkända namn kommer att stärka upp Brynäs IF:s värvningssida.

NHL-scouten Inge Hammarström med enorm erfarenhet inom området är kanske det främsta namnet som ingår i Brynäs nystartade rekryteringsgrupp.

– Jag kommer nog fungera som ett bollplank, påstår Inge, som i gruppen får sällskap av bland annat Anders ”Masken” Carlsson.

Annons

Förutom Inge Hammarström och Anders ”Masken” Carlsson kommer tidigare Brynässpelaren Tommy Westlund samt Tomas Thelin, delaktig inom Brynäs juniorverksamhet, att medverka i gruppen.

Michael Sundlöv, sportchef i Brynäs, är den som främst varit drivande för att få ihop en rekryteringsgrupp.

Anledningen: Få mer kvalitet på de värvningar som Brynäs gör och samtidigt få in en hel del erfarenhet i form av de två NHL-scouterna Inge och ”Masken” Carlsson.

– Jag har ju annat arbete att göra inom klubben och det handlar väl också om att få in mer kunskap inom scoutningsområdena, ”Masken” men främst Inge har ju en hel del erfarenhet från NHL. Det kan ju bli tufft för mig att hinna runt på matcher och scouta, menar Michael Sundlöv.

– Men jag kommer ändå att vara yttersta ansvarig i gruppen, fortsätter han.

Inge Hammarström är givetvis det främsta guldkornet som Brynäs lockat till sig. 61-åringen som har 25 års erfarenhet av arbetet som scout i NHL och som just nu tillhör Vancouver Canucks organisation.

– Jag har lovat att hjälpa Brynäs samt komma med synpunkter på deras arbete, förklarar Inge.

Och hans uppgift i gruppen beskriver han så här:

– Jag kommer nog fungera som ett bollplank till de övriga i gruppen, jag tror att Tommy (Westlund) och Tomas (Thelin) kommer att stå för det mesta av jobbet i gruppen, berättar han.

– Det kommer att bli i den mån som jag är hemma antar jag, jag är ju ute och reser en hel del och det tar ju sin tid. Jag går i stort sett och kollar på en match per dag inom jobbet, menar Inge.

– Nej, inte inom Vancouver, jag kommer att fortsätta jobba 100 procent där och min tillvaro kommer ju inte att förändras så hemskt mycket på grund av det här.

Men han har en överenskommelse med Brynäs som, enligt Michael Sundlöv, kommer att vara till fördel för klubben troligtvis till säsongen 2010/2011. I krisfall eventuellt till den nuvarande säsongen.

– Det är väl om det sker skador som gör att vi måste ta in en del nya spelare, men tanken är till nästa säsong, menar Sundlöv.

Pengasummorna som Brynäs kommer att lägga ut vinner man förhoppningsvis tillbaka.

– Det är ju det som är tanken plus vinst i det hela. Visst rör det sig om en del slantar i rullning för gruppen men deras kunskaper ska förhoppningsvis dra in på våra utgifter kring värvningarna, säger Sundlöv.

Mer läsning

Annons